15. 10. 2019 07:09 − 1620× − 0

Uzávěrka přihlášek XVI. ročníku Rally Vsetín se blíží

Půlnoc ze středy na čtvrtek definitivně uzavře možnost přihlásit se ke startu v 16. ročníku Partr – Sev.en Commondities Rally Vsetín 2019.

Už aktuální přehled slibuje účast více než stovky startujících, věříme, že fanoušky rallysportu čeká v sobotu 26. října 2019 důstojné rozloučení hned s trojicí šampionátů.

PARTR – SEV.EN COMMODITIES Rally Vsetín totiž bude závěrečným kláním Mistrovství ČR v rally historických automobilů, Rallysprint Série a Poháru 2+. Podle očekávání největší porce přihlášek je evidována do Rallysprint Série. Vozů s jednou poháněnou nápravou evidujeme už více než padesát, včetně aktuálního lídra šampionátu Adama Březíka. Na přihlášku jeho největšího konkurenta v boji o titul Lukáše Nekvapila zatím čekáme, ale snad se jí brzy dočkáme. Ve „dvoukolkách“ už i tak najdeme řadu zajímavých jmen, třeba z třídy 5 Egona Smékala s Citroënem DS3 R3T nebo Vlastimila Dědice jun., který ohlašuje premiéru s vozem podobné „koncepce“ R3T – Renaultu Clio. Kvalitu postupně nabírá i zápolení ve třídě 6, kde se Březíkovi postaví Michal Horák, Michal Vaňhara, Michal Srb, Petr Lukašík či Pavel Mika. Nevlídné počasí pak může nahrát do karet „dieselům“ tř. 11, které zatím reprezentují třeba Vladimír Mandík či Martin Lehký.

Bojovat o body do historického šampionátu se zatím zaregistrovala dvacítka dvojic. K vidění budou rychlé Fordy Escort RS Cosworth v rukou Vlastimila Neumanna a Libora Kotrmona, Opel Ascona A osedlají Josef Kakrda a premiérově Karel Jirátko, zažijeme „zmrtvýchvstání“ Peugeotu 205 GTI Vratislava Hýbnera (po ošklivé havárii na Barumce). Soutěžáckou pozornost pak jistě zaslouží i dvě Škody Octavie Miroslava Julínka a Oldřicha Kovaříka.

Ve výčtu účastníků Poháru 2+ pak musíme hledat aspiranty na celkového vítěze PARTR – SEV.EN COMMODITIES Rally Vsetín. Už jsou přihlášeni tři bývalí vítězové a všichni osedlají speciál kategorie R5 – Petr Trnovec (2004, Hyundai), Martin Březík (2006), Miroslav Jakeš (2013, oba Škoda). Proslýchá se však, že z výčtu vítězů nezůstane pouze u těchto jmen.

Celkem je přihlášeno devět vozů specifikace R5. Hvězdou je třetí jezdec průběžné klasifikace ERC Lukasz Habaj, zmínit jistě musíme Ondřeje Bisahu, Karla Trněného či Patrika Rujbra. Předpoklady prát se o čelní příčky mají i Karel Štochl s Fordem Fiesta RS WRC či Pavel Ševčík s Mitsubishi Lancer Evo IX.

Dá se očekávat, že první posádky zavítají do centra soutěže – Autosalonu Škoda, společnosti Samohýl Motor Zlín a.s., na Štěpánské ulici ve Vsetíně k prezentaci ve čtvrtečním podvečeru 24. října 2019. V pátek je podle časového harmonogramu čekají seznamovací jízdy, odpoledne pak administrativní a technická přejímka. Soutěž odstartuje v sobotu 26. října ze servisního prostoru na Ohradě.

Aktuálně už nezbývá než zapomnětlivcům připomenout úvodní větu – uzávěrka přihlášek na PARTR – SEV.EN COMMODITIES Rally Vsetín končí 16. října 2019 o půlnoci.

Další informace k soutěži bude postupně zveřejněny na oficiálních stránkách soutěže www.vsetinrally.cz. Sledujte i naši facebookovou stránku Rally Vsetín.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!