Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
18. 10. 2019 12:29 − 4993× − 1

Rok 2020 beze změn v kalendáři

Již známe kalendář mistrovství Evropy pro nadcházející sezónu a ten moc změn nepřináší.

V minulých letech jsme si poměrně zvykli, že kalendář mistrovství Evropy nebo i svého času Intercontinental Rally Challenge jsou věcí relativně fluidní a soutěže do něj zařazené se různě proměňují. To však v případě sezóny 2020 neplatí, jelikož skladba soutěží zůstává shodná a nemění se ani pořadí jednotlivých podniků. Opět se tak začne ostrovním dvoubojem, kdy se nejprve koncem března pojede na Azory, aby se posádky o měsíc a půl později vydaly na Kanárské ostrovy. Na konci května se dění přesune do Pobaltí na Rally Liepaja, měsíc na to následuje Rajd Polski. Přes léto je dodržen krok kdy soutěže jdou za sebou po měsíci, takže na konci července se dění přesune do Říma a koncem srpna se šampionát podívá opět i do Zlína, když se Barum Czech Rally Zlín vrací ke svému nyní tradičnímu termínu na konci srpna. Začátkem října se pak poslední kolo ERC odehraje na Kypru a sezónu opět uzavře Maďarská rally v listopadu.

Mistrovství Evropy 2020
26. – 28. 3.Azores Airlines RallyešotolinaJERC
7. – 9. 5.Rally Islas CanariasasfaltJERC
29. – 31. 5.Rally Liepaja**šotolinaJERC
26. – 28. 6. Rally PolandšotolinaJERC
24. – 26. 7. Rally di Roma CapitaleasfaltJERC
28. – 30. 8. Barum Czech Rally ZlínasfaltJERC
9. – 11. 10.Cyprus Rallyšotolina
6. – 8. 11. Rally Hungaryasfalt

** – čeká na podpis smlouvy mezi promotérem a soutěží

Několik dalších informací k nadcházejícímu ročníku poskytl Jean-Baptiste Ley, ERC Co-ordinator. Odpověděl například na otázku, proč zůstává osm soutěží a proč šampionát nezkusil získat "odpadlíky" z MS Korsiku a Katalánsko: "Po každé sezóně se bavíme s týmy a jezdci a cílem je udržet šampionát v rozumných časových a finančních mezích. Osm soutěží je preferovaný počet soutěží a jsme spokojeni se soutěžemi, které nyní máme. Není proto žádný důvod dělat změny," říká Jean-Baptiste Ley a pokrčuje obecně o aktuálních soutěžích ERC, "nyní máme v kalendáři osm výborně organizovaných soutěží z nichž každá má svůj jedinečný charakter a je výzvou. Navíc máme vyrovnaný poměr asfaltu a šotoliny, což je skvělé pro získávání zkušeností s různými povrchy. Tím, že se ERC jede od března do listopadu, mohou účastníci náklady rozložit do průběhu velké části roku."

Českého fanouška jistě potěší, že v rozhovoru na webu fiaerc.com Jean-Baptiste Ley věnoval několik vět i zlínské Barumce, která příští rok oslaví jubilejní padesátku. "Mistrovství Evropy má s organizátory Barum Czech Rally Zlín dlouhý a velmi úspěšný vztah. Srpen je pokaždé velmi netrpělivě očekávaný a každý rok se těšíme na soutěž a užíváme si skvělé pohostinnosti regionu a hromady akce na rychlostních zkouškách. Mimo skvělou organizaci je soutěž extrémně populární mezi jezdci i týmy, kterých se každý rok přihlásí velké množství. Proto gratulujeme organizátorům Barumky k dosažení tak významného jubilea jejich soutěže," uzavírá ERC Co-ordinator.

Komentářů celkem: 1
19. 10. 2019 10:261 Upraveno 10:32
0 0
Ke kulatým narozeninám Barumky na příští rok se už aktivně řeší překvapení v podobě ,,VELKÉHO jména" (ne, že by tam letos nebyla velká jména ) ve startovce...přál bych to nejen nám divákům, jezdcům a všem lidem, kteří mají ve svém srdci RALLY, ale i Regnerovcům a celému organizačnímu týmu Barumky...udělali za ty spousty let neuvěřitelný kus zatraceně dobré práce smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!