Velká jména na Setkání mistrů

Již tento víkend se uskuteční Global Assistance Setkání mistrů na autodromu v Sosnové u České Lípy, kde se poměří mistři volantu.

Už jen hodiny nás dělí od zahájení Global Assistance Setkání mistrů na Autodromu v Sosnové u České Lípy. Setkání mistrů volantu je akcí, kde se objevují úspěšní jezdci z rally, rallycrossu a autokrosu. Ne vždy se jedná o aktuální mistry daných disciplín, protože ne vždy mají aktuální mistři čas a prostředky ke startu na této divácky oblíbené exhibiční akci, ale bezesporu můžeme o všech účastnících mluvit, jako o mistrech volantu. Diváci se tedy rozhodně nebudou nudit a kromě pěkné závodní techniky budou moci sledovat mnoho špičkových závodníků, z nichž mnozí jsou obtěžkáni nejedním mistrovským titulem. Koho tedy letos při Global Assistance Setkání mistrů uvidíme?

V kategorii rally je bezesporu největší hvězdou jeden z historicky nejúspěšnějších závodníků rally české historie, plzeňan Václav Pech. Ten má na svém kontě celkem sedm titulů mistra České republiky v rally a rovněž mnoho mezinárodních úspěchů. Václav Pech si na Setkání mistrů premiérově vyzkouší Volkswagen Polo GTI R5. Čerstvým mistrem European Rally Trophy je letos Ondřej Bisaha, který do Sosnové přijede s Hyundai i20 R5.

Titulem mistra Evropy ve dvoukolkách se může pyšnit jeden z aktuálně nejrychlejších jezdců rally v České republice, kterým je Jan Černý. Ten měl letos na dosah pódiové umístění hned několikrát, ale často jej v samotném závěru soutěže zradila jeho technika. V Sosnové odstartuje netradičně s historickým Fordem Sierra Cosworth s pohonem zadních kol a o zábavu a plameny z výfuků tak rozhodně nebude nouze. I mezi posádkami s historickými soutěžními vozy najdeme několik legend motorsportu.

Zcela jistě mezi ně patří dlouholetý úspěšný člen továrního týmu Škoda Vladimír Berger, nebo mnohonásobný mistr republiky v rally Marcel Tuček či dakarista Josef Kakrda. O velkou zábavu se určitě postarají i bratři Semerádové, kdy mladší Petr je nositelem titulu mistr ČR v rallysprint sérii za rok 2018 a loni bojoval se Škodou Fabia R5 ve finále Setkání mistrů. Starší Martin se po mnoha letech vrací za volant soutěžního vozu a bude také sedlat Škodu Fabia R5. Před časem patřil mezi naděje českého rally a absolvoval i několik soutěží mistrovství světa PWRC, kde s Mitsubishi Lancer EVO IX dokázal i zvítězit v jedné soutěži.

Mezi autokrosaři uvidíme na Setkání mistrů doslova žijící legendu českého motorismu obecně. Jaroslav Hošek závodí od roku 1971, a ačkoliv je mu už více než 74 let, tak stále aktivně a úspěšně závodí. Na svém kontě má pět domácích titulů a i úspěchy v mistrovství Evropy, včetně mistrovského titulu z roku 2001. Při závodech v Evropě se mu letos příliš nedařilo, ale v republice to bylo mnohem lepší a dokonce se postavil i na bednu v Přerově.

Dva tituly mistra Evropy má na svém kontě také Petr Nikodém, který se letos pokoušel o obhajobu, ale o tu jej připravila velká smůla a dosáhl na pozici vicemistra Evropy i ČR. Daniel Pytloun dokázal v ČR porážet i silnější soupeře a nakonec se stal vicemistrem. V Evropě letos na prvním závodě vystoupal na bednu na 3.misto, pak se mu ale už dařilo méně. Honza Smrž letos startoval s novým vozem z Holandska a celkově skončil v českém mistrovství na čtvrtém místě.

V kategorii rallycrossu se můžeme těšit například na Aleše Fučíka, který je jediným českým mohykánem v evropském rallycrossu v divizi supercars. Letos jednou nakoukl do semifinále. S pěkným Fordem Focus z evropských závodů uvidíme Mariána Gajdoše. S úplně novým vozem se představí také Marek Joura, který je mistrem ČR v divizi touringautocross 1600 a poté touringautocross.

Pokud tedy chcete vidět nejen výše jmenované mistry volantu a mnoho dalších skvělých jezdců se špičkovou technikou, tak nezapomeňte v neděli dorazit do Sosnové u České Lípy, kde je připraven hlavní program, který začne ráno v 9:00 a ukončí jej finálové jízdy krátce před šestnáctou hodinou. Vstupenky na sobotní volný program i na nedělní hlavní závod budou k dispozici na pokladnách Autodromu Sosnová u České Lípy. Více informací naleznete na www.autodrom.cz a facebooku autodromu Sosnová.

Komentářů celkem: 7
1. 11. 2019 19:131
0 0
Iinfo pro diváky. Ondra Bisaha nejede je na ADMV Lausitz Rallye s Fijestu R5.
3. 11. 2019 09:252
0 0
včerejší sžívání Pecha s Polem i s drobnou úpravou karoserie smajlík
https://www.youtube.com/watch?v=Z8pKTx9i-oE
3. 11. 2019 09:393 Upraveno 09:40
0 0
Původně napsal Jarda-rs
včerejší sžívání Pecha s Polem i s drobnou úpravou karoserie smajlík
https://www.youtube.com/watch?v=Z8pKTx9i-oE
Tak světlo ještě jde. Horší by bylo kdyby vyskočila celá zadní náprava smajlíksmajlíksmajlík
3. 11. 2019 12:104
0 0
Mě udivuje to,že v dnešní době není možné sledovat aspoň online časy ze setkání..
Myslím, že lidi kteří to mají přes celou republiku a nemůžou se zůčastnit by to uvítali.
3. 11. 2019 12:555 Upraveno 12:55
0 0
Původně napsal jendarally9
Mě udivuje to,že v dnešní době není možné sledovat aspoň online časy ze setkání..
Myslím, že lidi kteří to mají přes celou republiku a nemůžou se zůčastnit by to uvítali.
Je to fakt bizár, v dnešní době moc složitá věc, zprostředkovat výsledky z jednotlivých rozjížděk.
3. 11. 2019 14:086
0 0
Zjistil jsem to jinou cestou..Takže to tu dám pro vás http://sm.ms-free.net/online/ ,ale udivuje mě,že to není pověšené ofiko na strankach
4. 11. 2019 06:267
0 0
Za mě by taková akce o časech vůbec být nemělasmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!