Rodinný duel ve finále Setkání mistrů

Vítězi Global Assistance Setkání mistrů na autodromu v Sosnové u České Lípy, se stali bratři Semerádové.

Letošní Global Assistance Setkání mistrů na Autodromu v Sosnové u České Lípy provázelo chladné a doslova dušičkové počasí, i přes které dorazilo na víkendovou akci množství skalních fanoušků kvalitního motorsportu. Setkání mistrů v osmnáctém ročníku ukázalo, že dokáže nabídnout nejen show, ale také boj na ostří nože ve všech disciplínách motorsportu a všech vypsaných třídách. Po oba dva víkendové dny bylo možné sledovat zápolení automobilových mistrů na kluzké trati autodromu, kde se nejednou potvrdilo, že výkon není vše, ale o výsledku rozhoduje zejména umění jezdce.

Do finále kategorie rallyových vozů postoupili bratři Martin a Petr Semerádovi, kteří oba startovali se Škodou Fabia R5. Vítězem se nakonec s těsným rozdílem stal mladší z bratrské dvojice Petr, který měl k dispozici modernější techniku Škoda Fabia R5 EVO. Na stupních vítězů bratry doplnil sedminásobný mistr rally Václav Pech, který si v Sosnové vyzkoušel poprvé nový Volkswagen Polo GTI R5. Vítězství v kategorii rallycrossových speciálů nakonec po dramatickém finále pro sebe vybojoval Aleš Fučík s VW Polo před Marianem Gajdošem ze Slovenska startujícím s Fordem Focus. Třetí příčku obsadil Jiří Bret. Mezi autokrosovými buginami kraloval dvojnásobný mistr Evropy Petr Nikodém před Janem Smržem a Tomášem Gomzjakovem.

Pěknou podívanou připravili divákům také závodníci s historickými soutěžními vozy, kteří předvedli hned několik generací rallyových speciálů. Nejrychlejším závodníkem s historikem byl Jan Černý, který pro tentokrát vyměnil speciál R5 za Ford Sierra Cosworth, a ukázal, že mu nedělá problém krotit vůz jen s pohonem zadních kol. Černý za sebou nechal soutěžáckého matadora Marcela Tučka s Mazdou RX7 a Petra Hustého s Mercedesem 190E. Samostatnou kategorii pro vozy Porsche letos vypsali pořadatelé Setkání mistrů, protože tato okřídlená monstra GT3 s pohonem jen zadních kol a s motory o výkonu přes 400 koní se těžko porovnávají s jakýmkoliv jiným automobilem. Řidiči Porsche to letos na kluzkém povrchu měli v Sosnové obzvláště těžké, přesto dokázali diváky královsky pobavit. Z vítězství v této kategorii se nakonec radoval Petr Nešetřil před Davidem Nešporem a Karlem Mackem. Rallycorossové dvoukolky v Sosnové ovládl Stanislav Šusta startující se Škodou Fabia před Jakubem Bittmanem s Peugeotem 208. Hned na dvě skupiny byly rozděleny závodníci startující s nejrůzněji upravenými historickými čtyřkolkami Audi, kde se v jednom finále radoval Petr Žáček před Lubošem Kuželem a v další kategorii Audi zvítězil Filip Stříbrný před Ladislavem Vyoralem a Hanou Ulip.

Osmnáctý ročník Global Assistance Setkání mistrů na Autodromu v Sosnové u České Lípy byl jedním z posledních motoristických podniků letošní sezony a navnadil diváky na tu nadcházející, která bude jistě neméně zajímavá. Pořadatelé Setkání mistrů závěrem děkují všem účastníkům za předvedené výkony a show, a všem účastnícím se divákům za ukázněné chování a pěknou atmosféru, kterou vytvořili na Autodromu v Sosnové, kde se obvykle odehrávají zejména kurzy bezpečné jízdy.

Kompletní výsledky naleznete ZDE: http://sm.ms-free.net/2019p/

Komentářů celkem: 7
4. 11. 2019 09:081
1 0
Petr Semerád má smůlu, že talent AMK už našli a jiný není třeba hledat.
4. 11. 2019 13:352
0 0
Musí být frustrujici nemít prachy a koukat, jak jedou ostatní, kteří jsou mnohem méně šikovní. To je tu sponzoring fakt jen o znamostech a nikdo se nechce propagovat prostrednictvim jedním z našich nejtalentovanejsich jezdců za posledních mnoho let? Kdo nevíte, co s penezma, mel bych jeden tip, jak je utratit. smajlík. Sorry za překlepy, píšu z mobilu.
4. 11. 2019 19:133
1 0
Ono by úplně stačilo, kdyby Autoklub začal podporovat tohoto opravdového a talentovaného juniora, namísto těch pseudo juniorů. Nic proti Filipovi, ale to opravdu není perspektivní junior. Jinak mu moc fandím, ale tady vidím opravdu talentovaného mladého kluka, který to může někam dotáhnout, pokud dostane podporu.
4. 11. 2019 20:014
0 0
Já tedy ty talenty vidím min. další 3 tak proč to zase omezit na jendoho? Cais, Talaš, Stritesky... jasně že třeba u Caisů asi keke jsou, ale má to být měřítko?
4. 11. 2019 20:105 Upraveno 20:11
0 0
Za peníze co stojí současný projekt Autoklubu by mohli jezdit všichni výše jmenovaní, kteří jsou jistě také velmi talentovaní.
4. 11. 2019 20:266
0 0
Původně napsal Mr.rally
Za peníze co stojí současný projekt Autoklubu by mohli jezdit všichni výše jmenovaní, kteří jsou jistě také velmi talentovaní.
Ano nějak tak jsem to myslel. Skvělé je a blahopřeji k tomu co dokázal Filip M a fandím mu, ale rozptýlení té podpory mezi více jezdců by asi pomohlo víc. Ne zase jen jednomu. Btw může někdo prasknout jaká je podpora když jedou jezdci ven pod accr?
4. 11. 2019 20:537
0 0
Souhlasím s vámi, že by ten náš slavný Autoklub mohl ty peníte proprat, pardon prohnat přes vážně nadějného, talentovaného závodníka, jakým P. Semerád bezesporu je. Možná by pak celé to naše depo, které to Marešovi svým způsobem nepřímo platí neskřípalo ani zuby. Upřímně, podpora F.Mareše, tak jak to i nastavili, to je od počátku něco tak absurdního, směšného a když vidím, slyším teďka mladého Semeráda ve videu na Mediasport, jak jsou rádi, že vůbec nějak lepí Pražšký rallysprint, jimá mě snad i vztek. Wake up milý Autoklube..
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!