Pech na Setkání mistrů třetí

Při tradičním Setkání mistrů v Sosnové, které se konalo minulý víkend, usedl premiérově za volant VW Polo GTI R5 Václav Pech jun.

Ten nejen že zde usiloval o co nejlepší výsledek, ale také zkoušel vlastnosti nejnovější rallyové techniky. Třetí místo je při premiéře s jiným vozem pro EuroOil team solidní, přesto neúčast ve finálové jízdě trošku mrzí, postup Pechovi utekl o pouhých 0,13 s. „Na Polo jsem si nemusel ani moc zvykat, padlo mě do ruky dost rychle. Jeho jízdní vlastnosti se hodně podobají našemu Fordu, kterého jsme však na takovou úroveň vyvíjeli téměř 2roky. Největší rozdíl je v síle motoru. Polo je výkonnější a díky tomu se i lépe ovládá v zatáčkách,“ popisuje Pech a pokračuje „Musím pogratulovat oběma bratrům Semerádům, na které jsem o kousíček nestačil. O to víc se těším na odvetu při Pražském rallyesprintu, kde oba také pojedou. Letos je tam v plánu víc klasických rychlostních zkoušek, kde porovnání Pola bude ještě výraznější a budu mít vedle sebe opět Petra, který se na svezení ve VW už také se zájmem těší a v Sosnové byl o to ošizený“.

Pražský rallysprint se jede 7. prosince a na posádky letos čekají 4. klasické a 2. okruhové rychlostní zkoušky v okolí Strahova. Novinkou je sedmá exhibiční zkouška, která není do závodu počítaná a jezdci zde mohou předvést divákům pořádnou show.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!