Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
8. 11. 2019 11:19 − 7195× − 0

Trojboj o titul skončil možná dřív, než vůbec začal

Maďarská rally letos uzavírá mistrovství Evropy a jeden z aspirantů na titul se havárií při FP před shakedownem možná vyřadil z boje.

Letos, po přezbrojení na Fabii R5 podává polský jezdec Lukasz Habaj kvalitní výkony a do posledního podniku ERC vstupuje jako jeden ze tří zájemců o kontinentální titul. Avšak hned shakedown, předcházející kvalifikaci, znamená velkou komplikaci plánů, protože polská posádka šla se svou Fabií R5 asi 500 metrů před cílem z cesty ven a mladoboleslavský speciál utržil velké šrámy na přední části. Polský mistr z roku 2015 tedy kvalifikaci nejel a nyní čeká, zda se mechanikům týmu Sports Racing Technologies podaří zázrak a uvedou jeho speciál do provozuschopného stavu. Ale historie dává některé příklady, kdy posádka po dopolední havárii na shakedownu dokázala do soutěže nastoupit, stačí vzpomenout například památné piruety Lucy Bettiho v roce 2011 u Halenkovic při Barumce.


Foto: István Peremicki/www.pirirc.hu/Peremicki

"Těžko říct, co se stalo, protože se to vše odehrálo strašně rychle. Na brzdách jsem ztratil kontrolu nad autem. Zpočátku to vypadalo, že ještě nebrzdíme, tak jsem se rozhodl na brzy šlápnout trochu ostřeji, ale to bylo už moc a auto se utrhlo a nemohl jsem s tím už nic udělat," popisuje inkriminovaný moment Lukas Habaj pro ERC Radio a dodává, "auto šlo rovně do příkopu a do něj jsme dost tvrdě narazili předkem. Těžko teď říct, zda budeme moci do soutěže nastoupit, ale máme všechny potřebné náhradní díly, takže malá šance tu stále je."

"Mechanici se teď snaží dostat auto z příkopy a zjistit situaci. Ale říkali, že pokud není poškozený rám a kastle, tak je šance, že se povede auto opravit a že budeme moci odstartovat. My s Danielem jsme v pořádku, teď jen čekáme, co řeknou mechanici," uzavírá Lukasz Habaj. Aktuálně zatím na sociálních sítích nejsou k dispozici informace, zda se SRT povede auto opravit. To budeme vědět nejpozději večer, kdy startuje úvodní RZ soutěže.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!