Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
11. 11. 2019 09:40 − 8364× − 10

Chris Ingram po infarktovém závěru mistrem Evropy

S trochou nadsázky by se dal závěr Maďarské rally hodnotit slovy, to nevymyslíš. Drama až do posledního metru, které rozhodlo o titulu.

Před posledním podnikem ERC měli naději na titul tři jezdci. Nejvíce bodů, avšak s tím, že jich bude teoreticky i nejvíce škrtat, měl Chris Ingram, který letos lepí rozpočet závod od závodu a pro poslední dva evropské starty mu musel pomoci crowdfunding a před Maďarskem dal jezdec do aukce i své staré jezdecké kombinézy. Druhý byl v hodnocení úřadující mistr Evropy Alex Lukyanuk a třetí Lukasz Habaj. Poslední jmenovaný začal v Maďarsku havárií na shakedownu a ač tým Fabii R5 opravil, Polák havaroval i v závodě a po sobotě bylo jasné, že o titul si to rozdá Angličan s Rusem. Na čele soutěže jel i v neděli Lukyanuk, kterému ani nic jiného k obhajobě nezbývalo, stupně vítězů si držel Ingram, kterému stačilo i třetí místo. Na RZ9 potkal manchesterského rodáka defekt, který jej srazil na třetí místo, které však stále stačilo.

To pravé drama ale přišlo na poslední zkoušce, protože Ingram dojel do cíle s dvouminutovou ztrátou a defektem. V tu chvíli přicházel o naděje na titul. Jenže, defekt potkal i ruskou posádku, která měnila kolo přímo na vložce, čímž ztratila nejen tři a půl minuty, ale i první příčku v rally. To, spolu s propadem v samostatném hodnocení druhé etapy znamenalo, že titul vybojoval Chris Ingram, kterému se tak povedlo stát prvním britským mistrem Evropy po 52 letech. Manchesterský rodák tak vybojoval velký titul poté, co na Barumce přišel rozdílem tří desetin o titul juniorský.

"Pořád tomu ještě nemohu uvěřit. Jsem nesmírně vděčný všem, co nám pomáhali a jsem šťastný, že se nám to povedlo. Byla to nesmírně obtížná sezóna, na každém závodě jsem si říkal, že může být naším posledním a že si už nikdy do soutěžního auta nesednu. V takové situaci není jednoduché jet naplno, takže jsem vděčný všem, kteří nám pomohli dojet až do konce sezóny. Dnes nám potkala smůla, ale konec je šťastný," říkal na tiskovce po cíli závodu Chris Ingram a pokračuje, "chvíle po dojezdu do cíle, kdy jsme nevěděli, jestli jsme získali titul nebo ne, byly ty nejintenzivnější v našich životech. Mám obrovskou radost, že se to povedlo."

Jak dodává spolujezdec Ross Whittock, rozhodujícím momentem sezóny podle něj byla Barumka: "Přišli jsme tam o juniorský titul, ale způsob, jakým jsme rally pojali a to, jak ji Chris odjel, to byl prostě jiný level. Na Kypr se nám povedlo tento přístup přenést a stejně tak do Maďarska jsme přijeli pozitivně naladění, chtěli jsme vyhrát titul a udělat pro to vše, co bude v našich silách," dodává spolujezdec.

Komentářů celkem: 10
11. 11. 2019 09:531
0 0
Gratulacesmajlík, obdivuhodné, co dokázal pro svůj sen během sezóny udělat, po Barumce byl zklamaný, tak teď může slavit ten titul celkový v ERC, v neděli to byl asi co se týče počasí a podmínek na trati v Maďarsku očistecsmajlík
11. 11. 2019 17:192
0 0
Sáhne po něm nějaký tovární tým do MS? smajlík
11. 11. 2019 17:563
0 0
Původně napsal instinkTT
Sáhne po něm nějaký tovární tým do MS? smajlík
To nevim, se 4 vyhranymi rz to zas na tovarni sedacku neni.
11. 11. 2019 19:304
0 0
Taky bych řekl, že tahle otázka je hooodně předčasná
11. 11. 2019 21:215
0 0
Továrna asi nyní zřejmě ne, ikdyž přání bývá otcem myšlenky. Chrisi by stačil i stabilní a větší sponzor k možné obhajobě titulu.
12. 11. 2019 00:236
0 0
Je to sympaťák.smajlík
12. 11. 2019 05:537
0 0
Есть еще много вариантов

---
прикольно! С многого поржал smajlík скачать fifa, скачать фифа или <a href=http://15fifa.ru/>15fifa.ru</a> скачать фифа
12. 11. 2019 06:168
0 0
Pevně věřím, že Chris s Rossem mají velký potenciál se zlepšovat. Kromě obhajoby titulu by určitě chtěli nějakou soutěž ERC celkově vyhrát. Hlavní je pro ně teď zajistit si budget, odhodlané sponzory a spolehlivý tým a jak si tohle dohromady "sedne", tak to bude skvělé.
12. 11. 2019 19:269
0 0
Velká gratulace! Přál jsem mu ten titul po tom všem, co dokázal a i jak se projevoval po celou tu dobu. Na WRC to asi ještě není, ale kvalitní R5 na přístí sezonu by stačila, ať už v ERC nebo WRC 2. Chtělo by to zase obnovit tým Škoda UK Motorsport s tovární podporou a Chrise posadit do ní. smajlíksmajlík
12. 11. 2019 23:0510
0 0
Na to jak látali celou sezonu úžasný výsledek. Ale těžko soudit co v něm je, bez pořádného zázemí určitě neukázal plný potenciál. Kdyby měl natestováno a jistotu na celou sezonu, určitě pojede jinak.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!