Petr Eliáš - PR - eWRC.cz
26. 11. 2019 19:04 − 4596× − 1

V Poháru Pirelli byli odměněni ti nejlepší

Úspěšní závodníci z Poháru Pirelli v rally v MČR a v Rallysprint sérii si převzali ceny a poháry.

Pohár Pirelli je už dlouholetou součástí automobilových soutěží rally v České republice. Letos se uskutečnil dvanáctý ročník značkového poháru dodavatele pneumatik pro motoristický sport. Výrobce pneumatik, který dodává závodní obutí do nejrůznějších motoristických disciplín po celém světě, je dobře známý i v České republice, kde k jeho popularitě pomáhají nejen kvalitní závodní pneumatiky, na kterých závodí úspěšní závodníci napříč celým polem soutěžících, ale také samozřejmě právě značkový Pohár Pirelli. Ten je vypsán pro všechny závodníky bez rozdílu výkonnosti, protože ocenění jsou ti, kteří jsou úspěšní právě ve své kategorii. Celkovým vítězem Poháru Pirelli se tak může stát i jezdec z hloubi startovního pole, který ale pravidelně dosahuje dobrých výsledků mezi ostatními soupeři ve své třídě. To platí jak pro Pohár Pirelli v Autoklub Mistrovství ČR v rally, tak pro jednodenní soutěže, Rallysprint sérii.

Sezona 2019 byla poznamenána krácením kalendáře jak v MČR v rally, tak bohužel i v Rallysprint sérii. Celkem se odjelo šest dvoudenních rally a jen čtyři soutěže Rallysprint série. V každém mistrovství se rušila jedna rally, a to je velká škoda. Pohár Pirelli ale proběhl úspěšně a nyní vám můžeme představit ty nejúspěšnější posádky, které si od dodavatele pneumatik a pořadatele Poháru Pirelli, firmy Motorsport spol. s.r.o., převezali finanční prémie.

Snovou sezónu zažila v letošním roce posádka René Dohnal – Roman Švec, která během sezony startovala na pneumatikách Pirelli s vozem Peugeot 208 R2. Podařilo se jim zvítězit v celkovém hodnocení Poháru Pirelli, byli nejrychlejší posádkou MČR s dvoukolkou, vyhráli ve třídě 6 a zvítězili i v Peugeot Rally Cupu. Třída šest je přitom doslova nabitá mladými a rychlými jezdci, kteří dokáží plně využít potenciál auta i pneumatik, a to je oceněno finanční prémií 55 000 Kč. Druhá příčka v Poháru Pirelli patří posádce, která startovala mezi těmi nejrychlejšími v celém poli MČR v rally, a představila letos nové závodní nářadí v podobě Volkswagenu Polo GTI R5. Druhou nejúspěšnější dvojicí v Poháru Pirelli v MČR v rally se stali Vojtěch Štajf a Veronika Havelková, kterým patří finanční prémie ve výši 30 000 Kč. Třetí příčka v Poháru Pirelli v MČR se opět nachází ve třídě 6 a zasloužil se o ni Jiří Pohlídal, kterého po většinu sezony v Peugeotu 208 R2 navigoval Jan Kubala. Tato dvojice si vyjela prémii ve výši 20 000 Kč. Bramborová čtvrtá příčka patří letos v poháru celkově třetí posádce MČR, kterou tvoří Václav Pech s Petrem Uhlem. Ti letos odjeli svou poslední sezonu ve Fordu Fiesta R5 a podařilo se jim zvítězit na Rally Šumava a stříbro brali z Valašské Rally. Patří jim za to finanční prémie 15 000 Kč. Pátá příčka patří Milanu Obadalovi, kterého na nejvíce soutěžích letos navigoval Radovan Bucha. S Peugeotem 208 R2 závodili ve třídě 6 a za páté místo v Poháru Pirelli jim patří finanční prémie 10 000 Kč.

Jen čtyři závody v jednodenní Rallysprint sérii stačily k vítězství v Poháru Pirelli posádce Lukáš Nekvapil – Petra Řiháková. Ti bojovali s Opelem Adam R2 ve třídě 6 a také v absolutní klasifikaci Rallysprint série, kde jim shodně v obou patří stříbrná příčka. K tomu přidali vítězství v Poháru Pirelli a za to jim patří finanční prémie 53 000 Kč. Druhou příčku v Poháru Pirelli v hodnocení Rallysprintsérie vybojovala posádka startující se Škodou Fabia ve třídě 7, kterou tvoří Jan a Zdeněk Dostálovi, kterým za to přináleží finanční prémie 28 000 Kč. Třetí příčka je oceněním nasazení manželské dvojice Vládi a Terezy Mandíkových s dieselovou Škodou Fabia RS ve třídě 11, za což si zaslouží finanční prémii 18 000 Kč. Na čtvrté příčce v Poháru Pirelli v Rallysprint sérii skončili Vladimír Kolařík startující se spolujezdkyní Dianou Kolářovou ve třídě 7 se Škodou Fabia. Jim patří finanční prémie 13 000 Kč. Posádka, která se umístila na páté příčce Poháru Pirelli v Rallysprint sérii patří znovu do dieselové třídy 11 a tvoří ji dvojice Oldřich a Jiří Bočkovi startující se Seatem Leon FR TDI, kterým za to náleží finanční prémie 8 000 Kč.

Pořadatelé Poháru Pirelli, kterými jsou firma Motorsport spol. s.r.o. a zástupci značky Pirelli v České republice, děkují všem závodníkům, kteří využívají služeb tohoto osvědčeného dodavatele závodních pneumatik a gratulují všem úspěšným posádkám, které dosáhly úspěchů jak v Poháru Pirelli, tak mimo něj. Na soutěžní jezdce rally letos čekají už jen dva exhibiční závody na závěr sezony a pak zasloužená pauza až do jara, kdy se opět vydají na české rychlostní zkoušky a Pirelli bude dále u toho. Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Martina Komínka, kominek@motorsport.cz a Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz.

Komentářů celkem: 1
26. 11. 2019 22:57
1 0
Obadalův spolujezdec se jmenuje Bucha, ne Buchta smajlík Autocorrect je sviňa smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!