Chris Ingram: Je nejvyšší čas na vstup do MS

Novopečený evropský šampion Chris Ingram by v nadcházející sezóně rád udělal krok výš a s Fabií R5 vyrazil do bojů ve světě.

Když se vrátíme do Maďarska, na závěrečnou vložku posledního podniku ERC, tak moc nechybělo k tomu, aby si Chris Ingram stvrdil titul smolaře roku, když jej na poslední vložce potkal defekt, který jej mohl stát titul. Z Britova pohledu však naštěstí dostal defekt i jeho jediný sok Alex Lukyanuk a manchesterský rodák tak mohl v infarktovém závěru oslavit zisk titulu mistra Evropy pro rok 2019. Když se za uplynulou sezónou ohlédneme, tak ta byla z Ingramova pohledu celá na hraně, jelikož na poslední dva závody skládal rozpočet i díky pomoci fanoušků při crowdfundingu a jak se nechal posléze slyšet, celý rok jel s rizikem, že když havaruje, bude to znamenat konec jeho kariéry. Avšak titul Brita naplnil optimismem a pro příští rok by rád udělal krok výše a zkusil WRC3 a napodobil tak kroky nedávného mistra Evropy Kajetana Kajetanowicze, který taktéž přešel z Evropy do světa.

Teď je nejvyšší čas a potřebujeme se přesunout do MS. Je to jednoznačně další krok, který v kariéře musíme udělat. Evropský titul je dobrým odrazovým můstkem k přestupu. Nikdy nebylo snadné bez pořádného rozpočtu získat tuto šanci, ale teď spolu s týmem tvrdě makáme na tom, aby se to povedlo. Díky vítězství v ERC jsme dostali neuvěřitelnou mediální pozornost a svůj zájem projevila řada potenciálním sponzorů a partnerů. Teď se z toho snažíme získat maximum a jde o nejlepší šanci, jakou kdy v životě k přestupu do MS dostanu," říká ke svým plánům Chris Ingram, který by v ideálním světě rád zůstal věrný Toksportu a Fabii R5, "promýšleli jsme jednotlivé varianty a pokračování s vozem R5 je mi nejbližší a rád bych nadále spolupracoval s Toksportem, který mě velmi podporoval v uplynulých letech. Věřím, že ve WRC3 bychom měli příští rok slušnou šanci a proto mi přijde, že návrat do dvoukolky by nyní byl riskem," doplňuje rodák z Manchesteru.

Ač nemá doposud příliš zkušeností se soutěžemi MS (s Fabií R5 jen Turecko a Wales v roce 2018), věří Chris Ingram, že tento handicap dokáže překonat i díky vhodné skladně soutěží. "Rád bych startoval v Německu a možná na nějakých zámořských soutěžím, třeba v Japonsku. Tam na tom budeme stejně v porovnání se soupeři, kteří už evropské podniky odjeli nesčetněkrát. Teď si jen můžeme držet palce, aby se vše povedlo. Už dříve se nám to z hlediska skládání budgetu povedlo, takže teď je čas do toho jít ještě víc a proměnit plány v realitu. Věřím, že to znova zvládneme a dokážeme udělat krok výš," uzavírá mistr Evropy pro rok 2019.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!