23. 12. 2019 09:30 − 10386× − 1

Petr Semerád a Kalle Rovanperä společně na Szilvesztera

Co tak asi dělat před Silvestrem? Petr Semerád a Kalle Rovanperä na to přišli!

Možná i kousek štěstí chyběl posádce Petr Semerád a Jiří Hovorka k dokončení premiérového startu s vozidlem Škoda Fabia R5 Evo na Pražském rallysprintu 2019.

I přes zklamání způsobené havárií na RZ4 je potřeba jezdit dál a sbírat co nejrychleji další zkušenosti, protože žádný učený z nebe ještě nespadl. Petr Semerád a Jiří Hovorka si tedy dají reparát a zapojí se do bitvy o putovní pohár na závěrečném podniku letošní rally sezony – Szilvester Rally 2019 na maďarském Hungaroringu, a to znovu pod vlajkou domácího Topp Cars Rally Teamu.

"Po poradě s partnery jsme dospěli k názoru, ze práce s mládeží je složitá a riskantní cesta. Pokud ale nedáme mladým talentovaným jezdcům šanci ukázat jejich potenciál, nikdy nezjistíme, jestli to má smysl. Vždy si vzpomenu jak na své začátky, tak na spoustu slavných jmen z mistrovství světa," uvedl k podpoře Petra Semeráda na Szilvester Rally majitel Topp Cars Rally Teamu Zoltán Topp.

Díky kamarádství Petra Semeráda a Kalle Rovanpery navíc dojde i na jejich vzájemný souboj. Letošní mistr světa WRC 2 Pro pojede se spolujezdkyní Noorou Korhonen v další Fabii R5 ToppCars Rally teamu v barvách slovenského RUFA Sport Teamu. Pro Kalleho tak asi půjde na dlouho dobu o poslední start s Fabií, protože jak jistě víte, přestupuje do nejvyšší ligy – do továrního týmu Toyota. "Jsem strašně rád, že se utkáme s prakticky totožnými vozy na trati. Moc se na to oba těšíme, protože kdo ví, kdy se zase spolu sejdeme na jedné soutěži, natož ve stejném voze," komentoval s úsměvem Petr Semerád společný souboj s Kallem.

Kalleho start pak významně podpořil slovenský Rufa team. "Jsem nesmírně šťastný, že se ve spolupráci s našimi partnery podařilo zajistit start Kalleho Rovanpery a Petra Semeráda na této soutěži. Účast mladých pušek beru jako poděkování všem partnerům a fanouškům za přízeň v sezóně 2019, kdy Rufa Sport Rally team úspěšně prezentoval i Grezgorz Grzyb a Alexej Lukyanuk," dodal Lubomír Kleman, majitel teamu.

Soutěž startuje v sobotu, kdy posádky čekají dvě rychlostní zkoušky, v neděli jsou pak na programu čtyři další. Celkem to dá 53 ostrých soutěžních kilometrů.

A pro fanoušky ještě jedna novinka – jelikož zpáteční cesta zavede Kalleho a Petra do Zlína, dohodli se všichni společně na povánočním dárku pro fanoušky. V pondělí 30. prosince od 9.30 do 12.00 bude v prostorách společnosti Rallyedesign (Na Výsluní 5518, Zlín) malá autogramiáda, kde na Vás budou čekat posádky Petr Semerád – Jirka Hovorka a Kalle Rovanperä – Noora Korhonen. Všichni jste zváni!

Komentářů celkem: 1
26. 12. 2019 12:001
0 0
Už se tam na Vás těšíme a doufáme,že nám ukážete krásnej rallye sport smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!