Regional Rallye Cup slaví úspěch ještě před startem

Jen co se kalendář přehoupne do roku 2020, u našich jižních sousedů odstartuje Regional Rallye Cup.

Do přeshraničního poháru, složeného z rakouské Jännerrallye a Rallye Český Krumlov, se přihlásilo 36 posádek. Ty budou bojovat o finanční prémie v celkové výši 5000 euro. Hlavním partnerem mezinárodního seriálu je INOTECH electronic, kaplická firma zabývající se výrobou elektroniky.

„Zájem soutěžících nás vzhledem k premiérovému ročníku poháru mile překvapil. Popravdě jsme čekali, že se ho zúčastní kolem deseti posádek. Nakonec dorazil více než trojnásobek přihlášek,“ říká zástupce ředitele českokrumlovské soutěže a majitel společnosti INOTECH electronic Karel Mach.

Spolupráce pořadatelů z ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov a Rallye Clubu Mühlviertel přitom není žádnou novinkou. „Do Rakouska jezdili naši pořadatelé pomáhat k tratím rychlostních zkoušek už před více než deseti lety. Na společném poháru jsme se však dohodli až s novým týmem organizátorů vedeným předsedou klubu a bývalým soutěžákem Mario Klepatschem,“ dodává další z členů organizačního výboru jihočeského podniku Michal Mikeš.

Výhodné podmínky Regional Rallye Cupu přilákaly zejména posádky z Horního Rakouska. Kromě toho, že o účast v Jännerrallye projevilo zájem sedm Čechů, jmenovitě Milan Gregor, Jan Talaš, Jiří Petrášek, Miloš Sekyra, Jiří Perník, Karel Hock a Aleš Holakovský, na tratích 48. Rallye Český Krumlov ve dnech 22. a 23. května bychom měli vidět hned několik zajímavých cizinců včetně čtyř vozů specifikace R5.

Největší hvězdou poháru bude českým fanouškům velmi dobře známá dvojice Simon Wagner – Gerald Winter, která představí Škodu Fabia R5 evo. Na jih Čech plánují přijet také Gerald Rigler, Ernst Haneder (oba Ford Fiesta R5), Markus Steinbock (Hyundai i20 R5 NG) či německý matador Hermann Gassner senior (Mitsubishi Lancer Evo X). Seznam přihlášených okořenila rovněž jedna přihláška ze severu Evropy. Se Suzuki Swift Super 1600 bude o vítězství mezi vozy s jednou poháněnou nápravou bojovat švédsko-dánská posádka Daniel Ernstedt – Jeannette Kvick.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!