Aleš Trhlík - eWRC.cz
24. 12. 2019 15:34 − 4106× − 1

Traiva Rallycup Kopřivnice IX 2019 – video Aleš Trhlík

Er-pětky kam se podíváš.

K devátému závodu TRAIVA Rally Cupu se do Kopřivnice sjelo nebývalé množství vozů specifikace R5. Celkem 5 aut a díky možnostem střídání 8 soutěžících – to by nebyla špatná startovka ani na rallysprint. Zajímavým zpestřením byl start Honzy Černého, který využil možnost vyzkoušet si Hyundai i20 R5. Očekáváním byl první start Adama Březíka s Fábií R5. Čerstvý vítěz Rallysprint série 2019 je zcela naplnil, když o 2,1 vteřiny porazil nejen v Kopřivnici velezkušeného Romana Odložilíka a dosáhl tak na první vítězství v absolutním pořadí.

Další zajímavostí, tentokrát v kategorii dvoukolek, byl start rallycrossaře Martina Šindelka. Hulínský jezdec si do Kopřivnice přijel vyzkoušet nové komponenty svého Peugeotu 207. Přitom se mu podařilo kategorii F2 vyhrát, přestože kopřivnický polygon má svým charakterem k rallycrossové trati hodně daleko. Obdivuhodné je už to, jak se při absenci pravé sedačky a tím i spolujezdce v pro něj neznámém bludišti odboček dokázal zorientovat.

Poslední závod letošního roku je naplánován na sobotu 28. prosince, a přestože to tak zatím nevypadá, naděje na sněhovou pokrývku trvá.

Komentářů celkem: 1
25. 12. 2019 00:051
0 0
Super video! Akorát dodám, že na Traiva Cupu je úplně běžné startovat bez spolujezdce a účastníci bez rámu mají povinnost jet samotní a stejně tak někteří jedou samotní z důvodu úspory hmotnosti smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!