31. 12. 2019 12:35 − 8775× − 0

Petr Semerád a Kalle Rovanperä si užili Szilvesztera

Kamarádský souboj dopadl nad očekávání, když oba porazili všechny domácí jezdce.

Start, který oba mohli na závěr roku uskutečnit díky podpoře maďarského týmu Topp Cars, slovenského Rufa Sportu a všech partnerů, si tak oba nejen užili, ale mohli na Hungaroringu slavit i první dvě místa v konfrontaci s kompletní domácí špičkou. Zatímco Kalle vyhrál úvodních pět rychlostních zkoušek a s velkým náskokem tak mohl poslední zkoušku dělat velkou šou pro nadšené fanoušky, Petr musel bojovat do posledních metrů o druhé místo s domácím mistrem Vinczem. I díky vítězství v poslední zkoušce se mu to povedlo a připsal si tak cenný úspěch.

Petr Semerád: "Závod jsme si moc užili. Jsem moc rád, že jsme tohle s Kallem, Topp Cars a Rufou vymysleli a že výsledek se nám povedl na jedničku. Můj úkol od týmu Topp Cars byl porazit všechny maďarské R5 včetně letošního mistra Vinczeho. To se nám s Jirkou povedlo a myslím, že lepší zakončení letošního roku už to být nemohlo. Velké díky patří Topp Cars Rally Team za důvěru, kterou do mne v tomto závodě vložili po naší havárii v Praze."

Kalle Rovanperä: "Mám radost. Závod jsme dokončili s týmem 1-2 což byl náš hlavní plán a úkol. Maďarští fanoušci nás velmi vřele přivítali a za to jsem vděčný. Taky jsem rád, že Petr dojel druhý za námi, ale porazil všechny maďarské piloty, se kterými se celý závod přetahoval. Musím poděkovat hlavně týmu Rufa Sport, Petrovi a Marku Fuksovi za zařízení celého startu. Moc jsem si to užil."

V pondělí po soutěži se ještě Petr a Kalle zastavili ve Zlíně v prostorách firmy Rallyedesign na autogramiádu a setkání s fanoušky. A tím pro oba letošní sezóna skončila definitivně. A co dál? Zatímco Kalle se stává továrním jezdcem Toyoty, Petr teprve spřádá plány na další sezónu. Tak jim oběma držme palce, ať to vyjde.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!