Citroën podpoří v MS Ostberga a Rossela

Oba pojedou s Citroeny C3 R5, jeden ve WRC2, druhý ve WRC3.

Zatímco Madse Ostberga není třeba představovat, Yohan Rossel má na kariéru dobře našlápnutou. V únoru pětadvacetiletý jezdec se stal loni francouzským šampiónem a letos míří naplno do MS. V rámci WRC3 ho čeká 6 soutěží MS – Monte-Carlo, Portugalsko, Sardínie, Finsko, Německo a Wales. Mads Ostberg cílí na zisk titulu ve WRC2 (loni jako WRC2 Pro) a čeká ho 8 soutěží. Pojede stejné soutěže jako Rossel a navíc ještě Švédsko a Japonsko.

Mads Ostberg je s programem spokojen. "Je skvělé, že pokračuji v týmu. Loni jsme hodně pracovali na vývoji vozu, hlavně na brzdách, podvozku a motoru. To by nám mělo letos pomoci. Spolu s Torsteinem chceme vyhrát co nejvíce soutěží a získat titul. Jsem moc rád, že pokračuje naše spolupráce s Citroenem a také, že se připojil Yohan. Je vždy dobré mít parťáka v týmu. Už se nemohu dočkat Monte-Carla."

A co na to Yohan Rossel? "Jsem nadšen, že pokračuje moje spolupráce s PSA s podporou FFSA. Teď máme příležitost na první pořádnou sezónu v MS. Musíme se ještě hodně učit a naším cílem je vyhnout se problémům a dokončit sezónu na dobré pozici. Jsem poctěn, že budu v týmu s Madsem. Jeho zkušenosti budou velkou pomocí, hlavně v Monte-Carlu, kde je klíčový výběr pneu. Loni jsem tam vyhrál dvoukolky a už se nemohu dočkat na jízdu se čtyřkolkou."

Komentářů celkem: 2
9. 1. 2020 19:061
0 0
U Madse je chybička - pojede zřejmě 8 soutěží, ne 6
9. 1. 2020 19:232
0 0
jasně smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!