12. 1. 2020 15:25 − 2458× − 0

Den, kdy na výsledku nezáleží

Radost Instaforex Loprais Teamu kalí smutek nad úmrtím Paula Gonçalvese.

Závodnickou komunitu zasáhla v průběhu sedmé etapy Rally Dakar 2020 informace o tragické smrti portugalského motocyklisty Paula Gonçalvese. Jen málokoho proto po dojezdu do cíle zajímaly výsledky a průběžné pořadí.

„Těžko něco říkat v den, kdy zemřel tak skvělý motorkář jako Paulo Gonçalves. Je nám to moc líto. Hlavně jeho rodiny, protože to je prostě peklo,“ říká Aleš Loprais.

V etapě z Rijádu do Wadi Al-Dawasiru obsadila posádka Aleš Loprais, Khalid Alkendi, Petr Pokora s Pragou V4S DKR čtvrté místo za trojicí továrních Kamazů a čtvrtá zůstává i celkově.

„Byla to docela hezká etapa se spoustou dun. Naše Praga fungovala skvěle, v posádce byla dobrá atmosféra. Místy jsme se krásně přetahovali s Martinem Macíkem. Byl to velmi pěkný vyrovnaný závod a máme i velmi pěkný výsledek, ze kterého máme radost. Je to malé zadostiučinění za naší celoroční dřinu,“ stručně shrnuje frenštátský pilot.

V pondělí 13. ledna pokračuje Rally Dakar 2020 okružní etapou se startem a cílem ve Wadi Al-Dawasiru. Rychlostní zkouška měří 477 kilometrů a měla by být relativně hodně rychlá.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!