Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
27. 1. 2020 15:27 − 6479× − 1

Oliver Solberg s podporou Škody motorsport ve WRC3

Počínaje Švédskou rally se započne spolupráce, o které se již chvíli spekulovalo a která bude znamenat spojení Solberg – Škoda.

V uplynulé Rallye Monte Carlo sedlal Oliver Solberg, podobně jako v loňské sezóně, rodinným týmem připravovaný Volkswagen Polo R5. Po ztrátě z RZ10 dojel ve druhé polovině klasifikace třídy RC2 (nebo po novu Rally2), avšak v jednotlivých vložkách se mu při monacké premiéře dařilo obvykle zajíždět v TOP 10. Počínaje Švédskou rally však přezbrojí na koncernovou sestru německého speciálu, když na vybraných podnicích WRC3 pojede s továrně podporovanou Škodou Fabia Rally2 evo. Mladý jezdec za sebou má první testy, které proběhly na začátku roku a může hodnotit první dojmy z vozu: "Není těžké odhalit, proč je Fabia tak úspěšná. Slyšel jsem, že se jí prodalo přes 330 kusů a mohu jen souhlasit s tím, že její kupci věděli, proč si to auto vybrali. Je to skvělé auto a má příjemně vyvážený výkon a grip," říká syn Pettera Solberga ke své nejnovější technice.

Mimo Fabie se na dalších podnicích MS objeví se svým obvyklým Polem, přičemž cílem je najet co nejvíce kilometrů a pobrat co nejvíce zkušeností se světovými soutěžemi. "Hlavní je teď získat maximum zkušeností se soutěžemi. To vám ostatně každý potvrdí, že zkušenosti jsou obrovsky cenné a o tom jsem se taky přesvědčil loni ve Walesu a teď na Monte Carlu. Soutěže jsou ve světě náročnější a delší než cokoliv, co jsme doposud s Aaronem jeli. Musím říct, že letošní sezóna je splněným snem. Startovat v MS bylo něčím, po čem jsem vždy toužil. Jo, stát se mistrem světa je dalším ze snů a s podporou od Škody jsem na správné cestě k jeho naplnění."

Jak dále Oliver Solberg dodává, starty s tovární podporou Škody motorsport jsou pro něj velkou poctou. "škoda má neuvěřitelnou historii v rallysportu. Kamkoliv v historii sportu nahlédneme, tak závodily škodovky. Dokonce Škoda stavěla vozy WRC dřív, než jsem se narodil a nyní jsou s Fabií R5 na špičce a řadu let vítězí po celém světě. Je pro mě velkou poctou moci startovat s podporou Škody. Nedávno jsem navštívil centrálu týmu v Mladé Boleslavi a musím říct, že je to luxusní místo. Udělalo na mě obrovský dojem," dodává úřadující lotyšský šampion Oliver Solberg.

Komentářů celkem: 1
27. 1. 2020 18:151 Upraveno 18:15
0 0
Tak kdyby angažovali Camiliho. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!