28. 1. 2020 16:18 − 3557× − 0

Hasman klima Setkání hvězd motorsportu se blíží

Již popáté se uskuteční v Caravan Metropol Areně Setkání hvězd motorsportu.

Jeho hlavním organizátorem je aktuálně nejaktivnější autokrosový fotograf Tomáš Němec. Akce se však netýká jen autokrosařů, ale i závodníků dalších disciplín motoristického sportu. „Velkým pozitivem podle mě je, že se mohou společně potkat. Během sezóny totiž na nějaká častější setkání není moc času,“ konstatuje Tomáš. Hlavním partnerem akce bude premiérově firma Hasman klima.

Hasman Klima Setkání hvězd motorsportu se uskuteční 15. února. „Sraz opět plánuji na půl deváté. Loni bylo šestapadesát účastníků, letos bych si jich přál pětašedesát. Ať ty dvě číslovky otočíme (smích). Akce se uskuteční tradičně v Caravan Metropol Areně na pražském Zličíně a samozřejmě vítáni jsou i všichni fanoušci motoristického sportu,“ zve na pátý ročník populární akce Tomáš Němec.

Obhájcem vítězství je Petr Doležal. „Setkání hvězd motorsportu je příjemné zpestření doby, kdy se nezávodí, připravují se závodní stroje a vydělávají peníze na novou sezónu. Sejde se zde mnoho jezdců, mechaniků i příznivců různých disciplín motorsportu. Ti se navíc mohou zúčastnit závodu o nejlepší čas. Minulý rok jsme společně všichni přispěli na dobrou věc a mně se podařilo závod vyhrát. Vyzvednu doma putovní pohár – mamka bude nadšená, že tak obrovská věc zmizí – a dorazím rád i letos,“ těší se úřadující šampión kartcrossového MASCOM Cupu.

Již potřetí se akce zúčastní David Štefan. „Vždy je to sranda a zpestření dlouhé zimní pauzy mezi sezónami. Vzhledem k tomu, že asi dorazím rovnou z maturitního plesu nevlastní sestry, prioritou bude nevypadnout z motokáry (smích). Ale teď vážně – rád bych zopakoval loňskou finálovou účast,“ přeje si soutěžák, jedoucí loni Opel Adam Cup. „Ten bych letos rád vyhrál. Vedle toho zvažuji koupi karta a účast v několika podnicích MASCOM Cupu.“

Letos premiérově je hlavním partnerem David Hasman. „Motorsportem žiju. Skoro až psychopaticky (smích). Několik let jsem jezdil po rallycrossových světových, evropských i republikových podnicích coby mechanik. Se Standou Šustou, Pepou Šustou, Ondrou Smetanou i Maďarem, závodícím pod přezdívkou Luigi. Navíc se znám spoustu let s Tomášem Němcem a máme mnoho společných zážitků. Když mě oslovil, že pořádá další Setkání mistrů a shání generálního partnera, vzhledem k mé relativně prosperující firmě jsem se rozhodl akci podpořit. Pomůže to reklamě a zároveň přispějeme dobré věci, když peníze z vydraženého modýlku půjdou opět ve prospěch spolujezdecké legendy Petra Grosse, který prochází rekonvalescencí po těžké nehodě na Rally Krkonoše v roce 2014. V neposlední řadě jde o příjemné setkání s kamarády a rozcvičku před sezónou (smích),“ vysvětluje příčiny své podpory David, jenž se poslední dobou přesunul z role mechanika za volant rallycrossového speciálu divize National 1600 s Volkswagenem Polo. Ti, kteří by se závodu rádi zúčastnili mohou napsat na mail ntmotokary@seznam.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!