Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
16. 2. 2020 21:33 − 8932× − 1

Ott Tänak: Zprvu jsem nečekal, že ve Švédsku pojedu

Po nehodě při debutu s Hyundai i20 WRC na Rallye Monte Carlo se Ott Tänak přiznává, že jeho start ve Švédsku nebyl jistý.

Debut při Rallye Monte Carlo se v novém působišti Ottu Tänakovi zrovna nepovedl, když svůj Hyundai zdemoloval při nehodě ve vysoké rychlosti a posádka mohla mluvit o obrovském štěstí, že z nehody vyvázla bez zranění a že auto při svém divokém letu netrefilo žádnou výraznou pevnou překážku. Po nehodě sice posádka strávila nějaký čas na pozorování v nemocnici, ale již v neděli místo startu do poslední etapy monacké soutěže zamířila domů do Estonska. Zde se chystala na druhý start za alzenauský tým a jak Ott Tänak pro server DirtFish přiznává, zpočátku si ani nebyl jistý, zda se mu ve Švédské rally povede odstartovat.

"Po monackých událostech je příjemné být zpět. Řekněme, že zotavování nějaký čas zabralo, první týden byl pod psa a nebyl jsem si vůbec jistý, zda budu do Švédska fit. Ale naštěstí se to rychle zlepšovalo, takže mám radost, že jsme teď ve Švédsku dokázali dojet na druhém místě. Havárie tělu neudělala dobře, takže si nějaký čas na rekonvalescenci vzalo. Po nehodě mě bolelo celé tělo. Ale to je myslím normální, protože aby se vypořádalo s tím, co zažilo, tak nějaká bolest přijít musela. Pořád to není perfektní, ale už je to docela dobré," hodnotil Ott Tänak po dojezdu do cíle Švédské rally své fyzické pocity a jak dodává, po celou soutěž se obešel bez růžového pomocníka. "Žádné prášky proti bolesti jsem nebral, pracovali jsme fyziologicky na tom, aby bolest odezněla a teď je to docela dobré."

Nejnáročnější na celé soutěži tak bylo používat bezpečností pásy, protože jak Ott Tänak přiznává, doma v Estonsku si v několika autech zkoušel pásy zapínat a zpočátku nešlo o příjemný zážitek: "Několikrát jsem si u nás v soutěžních autech zkoušel zapínat bezpečnost pásy a zpočátku to vůbec nešlo. Pak se to naštěstí zlepšilo a šlo to. Takže teď mám hlavně radost z toho, že jsme v cíli a že jsme dokončili rally," uzavírá Ott Tänak.

Komentářů celkem: 1
18. 2. 2020 07:161
0 0
Klobouk dolu před Tanakem .smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!