Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
2. 3. 2020 08:56 − 7622× − 11

Ott Tänak: V Mexiku si věříme na dobrý výsledek

Po nehodě při debutu s Hyundai i20 WRC na Rallye Monte Carlo zajel Ott Tänak ve Švédsku druhé místo.

Aby se úřadující mistr světa mohl dále seznamovat se svou letošní technikou v podobě Hyundai i20 WRC, přihlásil jej i Daniho Sorda tým na úvodní podnik portugalského mistráku Rallye Serras de Fafe e Felgueiras, kde posádky jely mimo klasifikaci. Na Estoncově voze navíc bylo namontováno nové aero, kdy došlo k úpravě zadního křídla a prvků předního nárazníku a to by mělo být na voze poprvé ve světě použito při Mexické rally. Jak slibuje Andrea Adamo další úpravy přijdou na motoru a stejně tak přijdou další starty na národních podnicích v rámci testování vozu. Ale zpět k Fafe a Tänakovi. Pro něj šlo spolu s testem, který startu předcházel, o jednu z prvních pořádných zkušeností s Hyundai na šotolině, která jej nyní bude v MS čekat.

No a jak se nechává pro server DirtFish slyšet, i díky startu na Fafe získal další potřebné zkušenosti s novým speciálem: "Mám pocit, že na šotolině se v autě cítím líp. Zima je zima a šotolina je šotolina, v některých drobnostech se oba povrchy liší, ale zároveň mají některé charakteristiky podobné, takže jsme si určité poznatky odnesly již ze Švédska. Dobrá věc je, že se neustále učím. Test jsem teď začal s nulovými zkušenostmi s autem na šotolině a teď jich už mám určité množství," říká úřadující mistr světa.

V Mexické rally, která nás čeká již za necelé dva týdny si tedy Ott Tänak věří na kvalitní výsledek. "Rozhodně máme dobré pořadí na trati a pokud od začátku bude vše fungovat tak, jak má, myslím, že můžeme útočit na dobrý výsledek. Doufám, že bychom mohli útočit na vítězství, když se budeme v autě cítit dobře, tak se o to pokusíme. Při testu to bylo dobré, ale teď nás čeká ostrý závod, kde pořád objevujete nějaké nové věci. Jak jsem už říkal, máme dobrou startovní pozici – lepší jak těch pět před náma, ale i za náma pojedou dobří jezdci, kteří budou mít pořadí na trati ještě výhodnější," dodává Ott Tänak.

Komentářů celkem: 11
2. 3. 2020 09:14
0 1
NEJAK TOMU TANNAKOVI U TOHO HYUNDAJE NEPREJI.DOUFAM,ZE SE PLETE.
2. 3. 2020 11:11
0 0
Jsou někde výsledky, jaké zajížděl časy v porovnání s konkurencí?
2. 3. 2020 15:40
0 0
V druhom clanku o Fafe je napisane, ze posadkam sa casi nemerali. Tak data budu mat asi len oni.
2. 3. 2020 15:40
0 0
Původně napsal Martinno
Jsou někde výsledky, jaké zajížděl časy v porovnání s konkurencí?
V druhom clanku o Fafe je napisane, ze posadkam sa casi nemerali. Tak data budu mat asi len oni.
Fox
2. 3. 2020 21:36
3 0
Nějak nerozumím těm nenávistným výlevům vůči Hyundai. Pokud se chci označovat za fanouška rallye, jsem rád za každou značku a každého jezdce, která(ý) přináší nějakou akci, která(ý) tenhle sport provozuje a někam posouvá. Obzvlášť v tak těžkých dobách, jaké momentálně MS zažívá. Ale jestli vám jsou 3 značky moc, tak pak bych to asi pochopil.
3. 3. 2020 07:25
1 0
Ono je to nejspíš pořád ještě reakce na agresivní, skoro úchylné chování české prodejní pobočky, jenže loni došla trpělivost a Vošického vyhodili a od té doby má Hyundai příjemné reklamy a chová se slušně.
3. 3. 2020 09:59
0 0
Fox: Suhlasim. To mas jak z Ogierom - najprv arogantny, zly..bla bla bla...prestup do Fordu: Uzasny, super, skromny, bla bla bla.. Je to otrasne. Jeden tupec v ČR urobil debilny reklamny spot pred X rokmi, ktory urazil, tak Hyundai bude zatrateny navzdy....

Uprimne po odchode Citroenu sa na MS nechystam...6-8 aut potom druha liga (lebo R5 druha liga je) mi za tie naklady nestoja. To si vysteacim s miestnym Ecce Homo a Barum.
3. 3. 2020 10:45 Upraveno 10:46
0 0
1) On tam ten tupec byl dost dlouho a vytvoril tady znacce mimoradne nechutnou image. Takhle urazet si muze dovolit jen prezident. smajlík
2) Hodne (podle me vetsina) lidi, vcetne me, tak nejak inherentne nema rado ty nejbohatsi a nejsilnejsi. Nemel jsem rad Citroen, Volkswagen, Spartu, Microsoft, USA, ted Google a Cinu... Hnujdaj to dotah k dokonalosti, kdyz za nesmyslny penize vytahnul Loeba z duchodu, vyhodil Paddona a pretahnul Tanaka. Takze ano, doufam, ze letos jezdeckej titul zase neudelaj. A taky doufam, ze zustanou, uz 3 znacky jsou malo.
3. 3. 2020 13:25
0 0
Myslím, že dost lidem je nesympatický Adamo a jak Kenny_pce zmínil, tak taky to, že si koupil Tanaka a Neuvilla,...
3. 3. 2020 15:33
0 0
Kenny: takze tak tradicne po nasom, socialisticky, uspesnym sa neodpusta. Na jednej strane im uspech neprajes, na druhej chces aby ostali. Trochu schizofrenia nie ?
6. 3. 2020 04:44
0 0
ono s plnou prdeli penez to jede...
Asi ho nemam rad kvuli Malcolmovi-vypipla to chudak a pak mu to zdrhne,docela vuci nemu nefer!!!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!