Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
12. 3. 2020 09:10 − 2350× − 1

Rallye Acores odložena na pozdější termín

Šíření nákazy COVID-19 ovlivní i začátek sezóny mistrovství Evropy.

Kvůli pandemii nákazy COVID-19 dělají jednotlivé státy významná opatření mezi něž patří i rušení společenských, kulturních a sportovních akcí. Nejinak je tomu na Azorských ostrovech, kde se toto opatření dotklo i blížící se Rallye Acores, která měla otevírat letošní ročník mistrovství Evropy v rally. Soutěž byla ve svém původním termínu zrušena a jsou snahy o její organizaci v pozdějším termínu. Azorská vláda totiž doporučila zrušení či odložení všech akcí pro veřejnost, kterou automobilová soutěž bezpochyby je. Cílem opatření je minimalizovat pohyb osob na atlantické souostroví za účelem zpomalení šíření nákazy. Kdy konkrétně se na Azorech pojede, a zda vůbec, se ukáže v nejbližších hodinách či dnech, neboť organizátor soutěže pracuje společně s promotérem a portugalskou federací na nalezení vhodného nového data. Jednou z možností, o kterých se na internetu spekuluje je, že by se soutěž odjela na přelomu léta a podzimu.

Pokud by zdravotní situace ve světě dovolila, aktuálně by mistrovství Evropy začínalo na začátku května při Rallye Islas Canarias, avšak v tuto chvíli je více než obtížné předjímat, jak se bude situace vyvíjet a kdy či vůbec sportovní sezóna začne.

Komentářů celkem: 1
12. 3. 2020 10:20 Upraveno 10:21
0 0
Tak podle konkurence termín 17-19 září jako 6. podnik a v návaznosti se o týden posunuje i Kypr pokud to posvětí ještě FIA
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!