19. 3. 2020 07:13 − 5584× − 7

Jaká bude sezóna 2020?

Start sezóny 2020 v nedohlednu – co čeká mladého závodníka s Fiestou R2?

Filipe, co ty a sezona 2020?

Dlouho jsme se rozmýšleli, kterou soutěž/závody jet. Nakonec jsme se rozhodli pro kombinaci ČMPR a RSS. Ideálně stihnout odjet vše, ale to při aktuální nelehké situaci nedokážu říct přesně.

Pohrávali jsme si také s myšlenkou zahraničních startů, ale pouze jednotlivé starty, nic kompletního.

Fiesta s kterou hodláš jet už není nejmladší, neuvažoval jsi o R2T19, Rally4 nebo snad vyšší třídě?

Ta myšlenka, spíše snová představa tu je, nicméně jsem nohama na zemi a v tuto chvíli nedokážu na koupi/pronájem nového závodního vozu sehnat finance.

Naše atmosférová R2 není sice nejnovější, ale stále je to R2. Mám z ní respekt a zároveň stále hledám další a další hranici. Zatím zrychluji a to je důkaz toho, že rezervy mám spíš já než auto. Na druhou stranu jsme na pár soutěžích dokázali potrápit kluky v TOP5 2WD, což mě velmi těší a určitě si časem věřím i na lepší výsledky.

Trochu překvapením byla změna spolujezdce. Byla to neshoda, stereotyp, něco jiného…?

Vůbec se o nic takového nejedná. Se Zdendou jsme v denním kontaktu, stále mi se vším pomáhá a jsem mu za to moc vděčný. Pojede s Tomášem Uhrem, s kterým také velmi úzce spolupracuji. Neberu to ani jako odchod, spíše chce zkusit zase něco jiného a někam se posunout. Asi se mnou bude každý za jedno, že u Tomáše určitě nové zkušenosti získá. Starty se Zdendou určitě nevylučuju, naopak, většina ČMPR je v plánu právě s ním.

Já pojedu s tátou. Je to člověk, kterému vděčím za to, kde teď jsem. Spoustu lidí se mě ptá, jestli mě táta nebrzdí. Nevím jestli myslí tu autoritu nebo něco jiného, každopádně tu hovoříme o člověku s mnohaletou zkušeností se závody, jezdeckou a spolujezdeckou historií. Má za sebou i pár exotických dálkových startů, které měl teď v březnu rozšířit o Marockou rally v neméně exotickém Datsunu 240Z, ale kvůli Koroně se soutěž o pár měsíců odkládá. Cítím se vedle něho přirozeně a bez nátlaku, zároveň mu velmi věřím. V cíli Pačejova, po podle mě jeho bezchybném dni, suverénně dodal „Já myslím, že dobrý, ne?“.

Tím, že Zdenda plánuje jet RSS s Tomášem, tak mi chybí záložní spolujezdec. S někým jsem jednal, ale nechal bych to jako případné překvapení :-)

Zmínil si, že rezervy vnímáš právě v sobě. Pracuješ na nich?

Určitě ano. Nezanedbávám fyzickou přípravu, ale závod od závodu zjišťuju, že většina bude v psychice.

Velikou ztrátu vidím v rozdílech času na průjezdech stejné RZ. Zkrátka mi stále trvá, než se do toho v průběhu dne dostanu, což je u jednodenních závodů průšvih. Snažím se zkoumat onboardy a všelijak budovat sebejistotu, aby rozdíl byl co nejmenší a výsledky co nejvíce konzistentní po celý den.

Jak už jsem zmínil, R2 mi toho má ještě tolik co nabídnout. Limit musím posunout já.

Něco na závěr?

Chci poděkovat za podporu, kterou vnímám z mnoha stran. Přeji všem, ať toto těžké období přečkají a brzy se uvidíme na závodech. Nejdůležitější je přeci zdraví.

Komentářů celkem: 7
Fox
19. 3. 2020 09:28 Upraveno 09:30
1 0
Pro hochy z FB - vlevo pod článkem jsou taková zelená tlačítka. Co místo připomínek kliknout třeba na to "Šimík Filip" a následně použít resulty ?
19. 3. 2020 15:28
1 0
No Lišáku já se je klukům z fb připojím. On by na začátku ten odkaz na resulty vypadal líp. Filipe na PR je potřeba zapracovat. Změň tiskaře. Jenom nepřetahuj toho že ŠM. To by byla větší tříska v prdeli než se nepředstavit. Ale držím palce. smajlík
19. 3. 2020 15:56
0 0
Za to se samozřejmě omlouvám. Článek byl původně určený pro můj web(zdroj nad nadpisem), kde se obvykle nepředstavuji smajlík https://www.filipsimikrally.cz/post/jak%C3%A1-bude-sez%C3%B3na-2020
Každopádně děkuji za upozornění smajlík
19. 3. 2020 16:52
0 0
Původně napsal pačes
No Lišáku já se je klukům z fb připojím. On by na začátku ten odkaz na resulty vypadal líp. Filipe na PR je potřeba zapracovat. Změň tiskaře. Jenom nepřetahuj toho že ŠM. To by byla větší tříska v prdeli než se nepředstavit. Ale držím palce. smajlík
Zase kdyby ho ze ŠM přetáhl tak by měl samé úspěchy, ať se děje co se děje... smajlík
19. 3. 2020 17:43
0 0
Původně napsal Fox
Pro hochy z FB - vlevo pod článkem jsou taková zelená tlačítka. Co místo připomínek kliknout třeba na to "Šimík Filip" a následně použít resulty ?
Mám takový pocit, že jsem psal " V ČLÁNKU". Nepsal jsem nic o tlačítkách, puntících atd.smajlík
19. 3. 2020 20:37
1 0
Ahoj Filipe, já si myslím, že se nemáš za co omlouvat.A ty jízlivosti hoď za hlavu.Ten kdo se o rally opravdu zajímá,moc dobře ví ,kdo jsi. A to co pro rally dělá rodina Šimíků je obdivuhodné. Držím palce a moc se těším na Železné hory,ty už pojedem.
19. 3. 2020 22:56
0 0
Moc děkuji smajlík vážíme si toho a Železné se navzdory situaci budeme snažit uspořádat.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!