6. 4. 2020 19:41 − 6043× − 5

Zahájení rally sezóny 2020 v Plzni?

Přípravy na Lak Racing Rallye Plzeň 2020 stále pokračují.

Hledat odpověď na otázku, kdy začne rally sezona 2020 v České republice, se podobá věštění z křišťálové koule. Za aktuální situace je těžké odhadnout, jak dlouho budou platit nouzová opatření v souvislosti s koronavirem stejně jako postup jejich uvolňování.

Přesně ode dneška za dva měsíce by měla v Plzni 6. června odstartovat možná první letošní rally. Zatím odložené jsou Valaška, Šumava, Kopná i Krumlov. Zajímalo nás, jak probíhají přípravy a zda vůbec pořadatelé z Auto rallye klubu Plzeň ještě počítají s pořádáním rallysprintu.

"Uspořádat rally v Plzni po třiceti letech je pro nás velkou výzvou a od počátku jsme se snažili připravit jezdecky i divácky atraktivní soutěž," říká Jiří Hasman, ředitel obnovené Rallye Plzeň. "Velkým závazkem i motivací pro nás je i skutečnost, že nad připravovaným motoristickým podnikem převzal záštitu I. náměstek primátora města Plzně Mgr. Roman Zarzycký. Ještě před několika týdny jsme netušili, jakou těžkou zkouškou bude nejen naše země, ale i většina lidstva procházet. Přes veškerá omezení a s tím spojené nejistoty se organizační výbor Lak Racing Rallye Plzeň 2020 rozhodl v přípravě pokračovat s tím, abychom mohli v plánovaném termínu ve dnech 5. – 6. června 2020 v Plzni rally uskutečnit. Snažíme se být v tomto směru optimisté, ale zároveň jsme připraveni reagovat na aktuální vývoj. Přípravné a organizační práce zatím probíhají s nezměněnou intenzitou. Jako nejzazší možný termín pro konečné rozhodnutí o uspořádání nebo odložení Lak Racing Rallye Plzeň 2020 jsme si určili datum 30. dubna."

Tak držme pořadatelům palce…

Komentářů celkem: 5
7. 4. 2020 08:38
0 0
Moc nám všem držím palce. Bylo by to boží.
7. 4. 2020 18:06
0 0
Zdravím, moc rád bych se svezl v Plzni, ale současná doba nás zbrzdí. Nejdříve je potřeba otestovat auta, což hned tak nebude. Sehnat doktora na licenci je ve hvězdách - nefungujísmajlík. Zbývá jen věřit v lepší časy smajlík
Fox
8. 4. 2020 21:38
0 0
Bohužel, celá situace není medicínský problém, ale politikum. Současné vládní garnituře se moc hodí, že nás všechny může držet za koule a jen tak se toho omamného pocitu moci nebude chtít vzdát. Takže nejsem ani trochu optimista smajlík
9. 4. 2020 14:12
0 0
Původně napsal pape
Zdravím, moc rád bych se svezl v Plzni, ale současná doba nás zbrzdí. Nejdříve je potřeba otestovat auta, což hned tak nebude. Sehnat doktora na licenci je ve hvězdách - nefungujísmajlík. Zbývá jen věřit v lepší časy smajlík
Přesně tak, problém nejsou jen termíny soutěží a sponzoři, kteří teď třeba hladoví a postupně nemají ani na výplaty. Ale díky propadlým zdravotním prohlídkám a propadlým STK+testování aktuálně nejsou ani posádky a ani auta s kterými by se dalo jet. Vše je prostě zastavené. STK+testování je ještě tak nějak zmáknutelné, v zásadě to stojí dva víkendy, ale ty zdravotní prohlídky pro stovky lidí, to už je trochu jiný sport. Ledaže by AČR uznalo loňské prohlídky (netuším, jestli je to možné) alespoň do srpna 2020, aby se to celé nějak dalo rozložit v čase. No, bude to ještě zajímavé.
12. 4. 2020 10:18
0 0
Nevím pánové jak u vás , ale u nás to vypadá s doktory špatně .1. OBVODNÍ NEORDINUJE - jen pokud jde o život po telefonu , léky po telefonu víc nic . 2 SPORTOVNÍ nebere je karanténa - smůla . 3 To mám já už 3 neděle čekám na rengen kolena žádanku mám od ortopéda než to začalo ,ale nerengenuje se - jen jde - li o život. nebo velmi naléhavou věc - bouračka atd. . Tak fungují doktoři .
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!