Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
21. 4. 2020 08:33 − 2351× − 3

Lotyšský optimismus stran termínu Liepaje

Zatímco většina organizátorů posouvá své soutěže na podzim, Rally Liepāja se rozhodla měnit datum na červenec.

Původně se Rally Liepāja měla jet na přelomu května a června a po posunutí Azorské rally i Rally Islas Canarias měla otevírat evropský šampionát. No, organizátoři však pod tíhou pandemie taktéž přišli s posunutím a s termínem v polovině července by v ideálním případě byli druhou soutěží letošního šampionátu po Rajdu Polském. Nové datum totiž organizační tým stanovil na 10. – 12. července, což je dva týdny po Polsku a stejný časový úsek by dělil lotyšský podnik od italské Rally di Roma Capitale.


Foto: fiaerc.com

Ředitel RA Events, organizátora Rally Liepāja k přesunu data sdělil: "Máme radost, že se nám nové datum pro soutěž povedlo nalézt tak rychle a aspoň v jednom aspektu pořádání rally máme jasno. Ale rád bych zdůraznil, že naší prioritou bude bezpečné konání soutěže. Proto jsme v nepřetržitém kontaktu s úřady, abychom zajistili, že vše bude bezpečné. Takže teď můžeme všem vzdákat, buďte doma, buďte v bezpečí a na shledanou v červenci," zní od organizátorů soutěže.

Za promotéra ERC dodal Jean-Baptiste Ley: "Bezpečí a zdraví má dnes jednoznačnou prioritu před čímkoliv ostatním, ale jelikož se nadále snažíme udržet kompletní šampionát s osmi podniky, tak jsme potěšení faktem, že organizátoři Rally Liepāja našli nový termín a čekají konečné schválení FIA. Rádi bychom vše zainteresovaným poděkovali za pokračující spolupráci a doufáme, že týmy a jezdci budou moci dorazit i v přesunutém termínu, aby mohl osmý ročník Rally Liepāja navázat na svých předchozích sedm úspěšných iterací."

Komentářů celkem: 3
Fox
21. 4. 2020 09:06
0 0
Konečně někde nepropadají hysterii. Držím palce, ať se jim to podaří.
21. 4. 2020 09:25
0 0
Super zpráva, taktéž držím palce
Loa
21. 4. 2020 16:42
0 0
"Takže teď můžeme všem vzdákat" - nové pěkné a originální slovo, "vzgdákat" by bylo ještě lepší. Kuře - kam ty na to chdíš.... smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!