Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
28. 4. 2020 20:26 − 1900× − 0

První kompletně zrušený šampionát je v Irsku

To, co se dá částečně očekávat se stalo realitou v Irsku, když organizátoři kompletně zrušili letošní sezónu tamního asfaltového šampionátu.

V Irsku sice stihli odjet jednu soutěž započítávanou do šampionátu Ireland Tarmac, avšak tím sezóna hasne, protože k dnešnímu datu je odloženo hned 5 ze 6 zbývajících podniků. Jediným uspořádaným podnikem tak možná zůstane Galway International Rally, která se stihla odjet první únorový víkend. Druhým možným podnikem by na konci září mohla být Cork 20 International Rally 2020, avšak ta, i když by se jela, bude bez mistrovského statutu. V úvodním podniku slavil vítězství Alastair Fisher, jenž přesedl do Pola R5, avšak další vývoj okolo pandemie čínské chřipky znamená, že plný bodový příděl z prvního podniku nebude mít žádnou roli při boji o titul, jelikož o ten se nejede. Byť samotné soutěže se v posunutém termínu budou moci jet, když budou organizátoři chtít, avšak bez mistrovského statutu.


Craig Breen zůstane úřadujícím šampionem o rok déle…

Jak ve svém prohlášení uvedli organizátoři šampionátu Ireland Tarmac, důvody pro zrušení letošní sezóny jsou spojeny s ochranou veřejného zdraví. "Rádi bychom poděkovali všem soutěžím za jejich spolupráci v této náročné době. Jednotlivá organizátoři, pokud budou chtít, mohou své soutěže uspořádat, ale tyto se nebudou počítat do mistrovství. Našim cílem bude uspořádat špičkově sezónu 2021. Do té doby buďte v bezpečí a dodržujte bezpečnostní nařízení nařízené vládami."

Za TROA, tedy asociaci organizátorů podniku spadajících do ITRC dodal její předseda Colman Hegarty: "Bylo to obtížné rozhodnutí, ale věřím, že je v nejlepším zájmu všech zainteresovaných. Rád bych poděkoval všem soutěžícím, kteří se letos do šampionátu zaregistrovali, dál bych poděkoval všem sponzorům a fanouškům za jejich pochopení a podporu v těchto těžkých časech. Věříme, že se společně uvidíme v sezóně příští rok." Takže závěrem nezbývá než nám všem držet palce, aby aspoň sezóna 2021 mohla běžet naplno.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!