Z MS 2020 zbyl jen trhací kalendář…

Podle nejnovějších zpráv to vypadá, že si na soutěže na světové úrovni ještě nějakou chvíli počkáme.

Je tomu pár dní, co jsme vás informovali o tom, že organizátoři vzdali naděje na odjetí letošního ročníku Portugalské rally a jak to tak vypadá z přehledu, co nyní zveřejnila FIA, současnou pandemickou situací nejsou doposud ovlivněni jen někteří organizátoři. Pokud jde o soutěže, které plánují konání ve změněném termínu, zde FIA přichází s novým přístupem, kdy se nebudou určovat nová data, dokud nebude nový vývoj pandemie a vládních nařízení ve většině zemí. Současně probíhá neustávající diskuze mezi všemi zainteresovanými na tom, jak případně letošní MS odjet, tedy jak ovlivnit podobu soutěží (typicky jejich délku a dobu trvání), kolik soutěží se vůbec bude započítávat, otazník se vznáší nad logistikou a nelze opomenout hygienická témata jako udržování sociální vzdálenosti, omezení velkých veřejných akcí apod.

Pojďme se tedy podívat jaká je situace jednotlivých soutěží.

  • Argentinská rally
Soutěž odložena, v zemi karanténa a uzavřené hranice. V důsledku vládních opatření nebude možné soutěž uspořádat dříve než v posledním kvartále letošního roku.

  • Portugalská rally
Letošní ročník zrušen, organizátoři se budou soustředit na plánování ročníku 2021.

  • Rally Sardegna
Soutěž odložena, v zemi nouzový stav, na Sardinii je omezen příjezd a odjezd z ostrova. První drobná rozvolnění opatření od června, otázka vlivu na možné konání soutěže.

  • Safari Rally Kenya
Plánování pokračuje, na 30 dní uzavřeny hranice a zákaz vstupu cizinců do země. Další vývoj opatření 15. května, kdy budou upraveny pravidla pro námořní dopravu.

  • Rally Finland
Plánování pokračuje, masové akce zakázány do konce července. V červnu budou vyhodnocena současná vládní opatření a jejich možné úpravy, soutěž může být odložena na září či říjen.
  • Rally New Zeland
Plánování pokračuje, uzavřeny hranice. Na konci května budou organizátoři vyhodnocovat, co se soutěží dál.
  • Rally Turkey
Plánování pokračuje, omezení pohybu z a do Itálie, omezení pohybu jen ve velkých městech.
  • Rally Deutschland, Wales Rally GB, Rally Japan
Přípravy běží zatím bez omezení.

Na závěr se tedy nabízí otázka, jak to s letošní sezónou dopadne, vzhledem k tomu, že v ohrožení je většina současného kalendáře. Pojede se alespoň někde nebo MS půjde cestou Irského asfaltového mistráku a pro rok 2020 zůstane v historických análech prázdná kolonka? Bude Ott Tänak dva roky úřadujícím mistrem světa? A co na to Jan Tleskač?

Komentářů celkem: 2
6. 5. 2020 14:57
0 0
Osobně nevěřím, že se Argentina pojede, je to z ruky a nebude na to termín. Jinak jsem celkem optimista.smajlík
7. 5. 2020 10:01
0 0
No tak podle dnešního článku na DirtFish to může s Finskem vypadat nadějně, zjevně se některé opatření stran hromadných akcí lehce povolují.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!