Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
12. 5. 2020 08:37 − 3537× − 0

S Richard Burns Rally za vyšší bezpečnost diváků

Opatření okolo pandemie čínské chřipky zajímavým způsobem vrátila do hry počítačovou hru Richard Burns Rally.

Každý, kdo někdy hrál populární rally simulátor Richard Burns Rally, si někdy při červené obrazovce po výletu mimo trať řekl, kde ti idioti stáli, tam neměli co dělat. Ano, mluvíme o tom, že i virtuální diváci nestojí vždy předpisově a právě k tomuto účelu nyní RBR používá Robert Reid při tréninku bezpečnostních delegátů rally v době pandemie. Jelikož je pohyb omezen, hledal mistr světa z roku 2001 cesty, jak ve své činnosti pokračovat na dálku a hra nesoucí jméno jeho jezdce, se ukázala být ideální k tomu, aby mohl vytvářet scénáře, které jsou pro všechny bezpečáky noční můrou. "Měl jsem myšlenku, co chci virtuálně udělat, ale nevěděl jsem, zda jde realizovat. Takže jsem zavolal Jonovi Armstrongovi a ten mi řekl o Bob´s Track Builderu a už to bylo," popisuje pro server DirtFish Robert Reid cestu k virtuálnímu tréninku.


Foto: @SRUCAlumni

"Takto si můžeme diváky postavit tam, kam potřebujeme. Můžeme zaparkovat auta pořadatelů na nevhodná místa, do odbočení dát karavany, prostě cokoliv. Prostě vytvoříme na zkoušce totální chaos, pak hru spustíme a s bezpečnostními delegáty projíždíme vložku tak, jako kdyby jeli po zkoušce v reálu a učíme je, jak řešit nastalé problémy. Aby to bylo co nejrealističtější, mají jen omezený čas podobně, jako kdyby jeli ve skutečnosti přes startovním polem," popisuje Robert Reid cesty, jak se i na dálku připravovat a zlepšovat bezpečnost. "Díky RBR a Zoomu se nám daří pracovat podobně, jako kdybychom se viděli osobně. Výuku jsme dělali ve čtyřech dvouhodinových blocích ve dvou dnech, snažili jsme brát ohledy na časové rozdíly, protože jsme učili lidi jak z Austrálie, tak jižní Ameriky, takže někteří měli hlubokou noc a někteří časné ráno. Když teď nemůžeme cestovat, tak je dobré vidět, že existují cesty, jak pokračovat v přípravě i na dálku," doplňuje Reid.

A jak tedy samotná příprava bezpečnostních delegátů v RBR probíhá? To už popisuje Robert Reid: "Projet virtuální zkouškou trvá například pět minut a průjezd vždy stopneme tam, kde je nějaký problém, jako třeba diváci na špatném místě. Celkem mají na řešení problémů deset minut, v jejichž průběhu musí takto řešit několik scénářů. Výhodou virtuálního prostředí je fakt, že můžeme chystat různé scénáře a dokonce i takové věci jako, že pořadatel u tratu neukáže palec nahoru na znamení toho, že je vše v pořádku," uzavírá Robert Reid, jenž dodává, že kontaktní výuce si nic nevyrovná, ale ve virtuálním výcviku chce pokračovat a jak to tak vypadá, RBR bude žít dál i v této roli.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!