Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
31. 5. 2020 14:54 − 3364× − 0

Rally Estonia zachráněna díky Tänakovi a DirtFish

Pobaltská soutěž sloužila jako testovací podnik pro finské kolo MS, avšak rozpory ohledně peněz rozhoupaly její budoucnost.

Jubilejní ročník Shell Helix Rally Estonia byl zrušen z důvodu finančních rozepří, avšak organizátoři z Estonian Autosport Union (EAU) se s koncem soutěže sídlící v Otepää nehodlali smířit a nyní mohou oznámit, že pro svůj podnik získali opravdu silná jména. Soutěž totiž podpoří americká DirtFish a taktéž Ott Tänak, takže na konci července se budou moci na estonské šotolině prohánět soutěžní vozy stejně jako v minulých letech. Vzhledem k těmto změnám dozná soutěž změny názvu, kdy se letos pojede jako Rally DirtFish. Majitel DirtFish Steve Rimmer k rozhodnutí podpořit estonský podnik uvedl: "Koronavirus ovlivnil a stále ovlivňuje hromadu lidí po celém světě. Když jsme se začali bavit o podpoře této soutěže, tak jsme si museli být absolutně jistí, že budeme kladem patřičný důraz na hygienická opatření a bezpečnost. Víme, že EAU umí soutěž uspořádat, ale bojovat s opatřeními kvůli viru, to byla novinka pro nás všechny."

Když pomineme loga na bezpečnostní výbavě jezdců, např. Otta Tänaka, pro DirtFish půjde v Estonsku o první vstup na evropskou soutěžáckou půdu: "Pro DirtFish jde o příležitost, jak se na čelních příčkách zapojit do návratu rally v post-koronavirové době. Úroveň organizace a pozornosti vůči detailům ze strany organizátorů je ohromná. Do detailu prošli každou sportovní proceduru, debatovali její podobu a vymysleli, jak ji zařídit v současné situaci. Rally DirtFish chce také vrátit úsměv na tváře fanoušků rally. Je pochopitelné, že množství diváků u trati bude omezené, ale to neznamená, že o soutěže ostatní přijdou, protože máme plány jak závody přinést zbytku světa. V jaké konkrétní podobě to bude, to zveřejníme v nadcházejících týdnech," dodává Steve Rimmer.

Tím dalším, kdo znovuzrození soutěže podpořili, je Ott Tänak, tedy nikdo jiný, než úřadující mistr světa. Ten k současné situaci a Rally DirtFish říká. "Poslední měsíce byly neuvěřitelně podivné. Po celém světě jsme viděli obrovské změny úplně ve všech aspektech našeho života. Být nucený sedět doma po tak dlouhý čas bylo něco nového. Byla to ale skvělá příležitost trávit čas s rodinou, avšak už je nejvyšší čas se vracet zpět do práce. Z pohledu MS čekáme, kde se pojede, takže šance uspořádat rally v Estonsku je skvělou příležitostí a důležitým milníkem. V zemi má rallysport ohromnou podporu a s Rally DirtFish pomohu, jak jen budu moci," říká Ot Tänak, který zároveň slibuje, že se ukáže na startu a zkusí navázat na předchozí dvě vítězství z minulých dvou let, "jedno je jisté, na startu chybět nebudu a doufám, že vymyslím nějaké zajímavé auto se kterým startovat," uzavírá Ott Tänak.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!