Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
31. 5. 2020 20:18 − 6723× − 2

Ogier: Důchod se odkládá, změna termínu

Letošní sezóna měla být dle dřívějších prohlášení konečnou pro Seba Ogiera. Ale čínská chřipka může změnit i tuhle skutečnost.

Aktuálně vedoucí jezdec mistrovství světa Sébastien Ogier původně plánoval po této sezóně odchod do důchodu, avšak "über silly season" vede šestinásobného mistra světa k přemýšlení a úvahám nad tím, že by ještě jednu sezónu mohl odjet, jelikož ročník 2020 není vzhledem k rušení soutěží a jejich posunování, tím správným časem na rozlučku. Konec v letošním roce Francouz dával najevo již dlouho, ostatně již při podpisu u Citroenu na konci roku 2018 říkal, že dvouletá smlouva u Francouzů je jeho poslední v MS, to samé znělo z Ogierových úst i v momentu, kdy podepisoval před letoškem u Toyoty. No a nynější situace, kdy od Mexika nikdo neseděl v soutěžním autě tuto jistotu rodákovi z Gapu nahlodala a vážně uvažuje o tom, že si ještě jednu sezónu dá.

"Asi nikdo nemohl předpokládat, co přinese letošek a nikdy jsem nečekal, že by takový rok mohl být mou poslední sezónou. Vyčkejme, co ještě letošek přinese, ale pokud se odjede jen půlka sezóny, tak budu zvažovat ještě jeden rok v MS. Aktuálně nic není uzavřeno. Zatím je to pouze moje myšlenka, můj soukromý pocit a vůbec jsem se o tom nebavil s týmem. Žádný plán není, ale jestli se letos pojede půlka, tak ano, můžu změnit své rozhodnutí o konci kariéry," říká Sébastien Ogier a jak již dříve v tomto roce sdělil serveru DirtFish Tommi Mäkinen, TGR se Francouze již před "koronou" snažilo zpracovávat, aby ještě rok zůstal.

"Mám pocit, že jsme mu schopni nabídnout vítězné auto a zajistit mu motivaci k tomu, aby ještě zůstal. To je náš úkol. Jsem si jistý, že pokud zajistíme, že bude cítit, že jsou všichni spokojení, motivovaní a užívají si svou práci, tak Seb nebude výjimkou a když ho to bude bavit, tak bude pokračovat. Vždyť ještě není tak starý. Rád bych, aby pokračoval. My budeme dělat, co umíme, aby nekončil," říká Tommi Mäkinen a z vlastní zkušenosti dodává, že konec kariéry si potřeba dobře rozmyslet, "v roce 2003 jsem věděl, že chci končit, veškerý čas zabíralo rally. Ale už po roce jsem si říkal, proč, proč, proč? Mohl bych a měl jsem jezdit dál. Několik let jsem pak přemýšlel nad tím, že jsem si ještě jednu sezónu měl dát. Tohle jsem už říkal i Sebovi. Řekl jsem mu: Z mojí zkušenosti vím, že si můžeš dát rok na odpočinek, ale pak začneš přemýšlet o návratu. Zbavit se těchto myšlenek mě pak dlouho trvalo. Vím, že pokud Seb dokáže letos vyhrát pár soutěží, tak konec pro něj bude ohromně obtížným rozhodnutím. Ten pocit už jinde nezažijete. Jednou z věcí, co vám bude nejvíce chybět je ten pocit, když vyhrajete a můžete zbytku pole říct, že jste byli rychlejší a porazili je. To je TEN pocit, nejde poznat, jak skvělý je," uzavírá čtyřnásobný mistr světa.

Komentářů celkem: 2
31. 5. 2020 23:44
0 0
Všechno zlé je k něčemu dobré a tahle nucená přestávka mu třeba dala představu, jak ho budou svrbět ruce po konci kariéry.
1. 6. 2020 06:17
0 0
Snad nepříjdou další problémy kvůli té údajné čínské chřipce smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!