1. 6. 2020 20:19 − 5173× − 12

Mezinárodní ECO energy Rally Bohemia

ČeskoSlovenská trofej elektromobility zve opět k účasti širokou veřejnost

Již potřetí se v rámci Rally Bohemia bude konat ECO energy Rally Bohemia pro vozy s alternativními typy pohonu. A jak již začíná být zvykem, pořadatel zve k účasti nejširší motoristickou veřejnost. Letos jsme domluveni na spolupráci se Slováky a soutěž tedy bude mezinárodní. I v roce 2020 bude součástí doprovodného programu 47. ročníku Rally Bohemia soutěž v jízdě pravidelnosti elektromobilů a vozů s alternativním pohonem. Pokud i vy chcete poznat pocity závodníků věhlasné Rally Bohemia, krásy Libereckého a Středočeského kraje a zároveň si užít aktivní prodloužený víkend, je ECO energy Rally Bohemia optimální volbou. K účasti stačí jediné – mít k dispozici jakýkoliv běžný sériový elektromobil nebo automobil s alternativním typem paliva (hybrid, plug‐in hybrid nebo vůz na CNG, LPG či ethanol E85). Není třeba mít žádnou licenci ani předchozí zkušenosti se soutěžemi tohoto typu.

Autoklub České republiky v letošním roce nezveřejnil pravidla pro tento typ soutěže a tak si pořadatelé vypsali soutěž dle svých vlastních pravidel. Letošní ročník nabídne posádkám hned několik důvodů k účasti. Jedním z hlavních taháků 3. ročníku je cena startovného, které při částce 3 900 Kč za posádku činí z ECO energy Rally Bohemia 2020 nejlevnější soutěž tohoto typu na světě.

ECO energy Rally Bohemia je soutěží v jízdě pravidelnosti, při které mají posádky za úkol co nejpřesněji dodržet stanovený jízdní průměr na jednotlivých měřených úsecích – zkouškách pravidelnosti (RS). Soutěží se ve čtyřech etapách, které se konají od čtvrtka do neděle v termínu 9. – 12. 7. Posádky při soutěži absolvují více než 700 km tratě podle klasického šipkového itineráře, čímž se ECO energy Rally Bohemia stane nejdelší ECO rally v ČR. Soutěžit se bude na více než dvaceti zkouškách pravidelnosti, které čítají dohromady přes 330 km a povedou po náročných a zajímavých malebných zákoutích a členitých silničkách Liberecka, podhůří Jizerských hor, Mladoboleslavska a Kokořínska. Účastníci se na několika zkouškách pravidelnosti svezou po uzavřených rychlostní zkouškách Rally Bohemia či před diváckými tribunami na Autodromu Sosnová u České Lípy.

Základnou ECO energy Rally Bohemia 2020 se po dobrých zkušenostech z minulého ročníku stane centrum města Liberec, které nám poskytne zázemí na náměstí Dr. E. Beneše. O přesné měření jízdy pravidelnosti se opět postará španělská firma Anube Sport, kterou využívají pořadatelé z celého světa.

Pořadatelé ECO energy Rally Bohemia zvou k účasti všechny zájemce o tuto disciplínu, ať už jim jde spíše o sportovní ambice, nebo o zajímavě strávený aktivní prodloužený víkend. Další informace k soutěži pořadatelé zájemcům rádi zodpoví na e-mailu eco@rallybohemia.cz nebo na telefonu (+420) 739 960 971. Informace k soutěži budou postupně přibývat také na www.rallybohemia.cz a facebookovém profilu ECO energy Rally Bohemia, který je určen k výměně zkušeností a postřehů příznivců alternativních pohonů a jízdy pravidelnosti.

Spolupořadatelem ECO energy Rally Bohemia 2020 je statutární město Mladá Boleslav. Partnery pak Liberecký a Středočeský kraj.

Komentářů celkem: 12
Fox
1. 6. 2020 20:351
1 0
Dvěma slovy: NE, díky...
1. 6. 2020 20:592
0 0
To nestačila ta ostuda minulej rok ? Snad nechají v Sosnový nejdřív odjet špičku a zbytek startovního pole a pak ať si tam ty elektromr*ky krouží klidně až do rána. Až se to vybije, tak to můžou rovnou na místě polít benzínem a zapálit smajlík
1. 6. 2020 23:183
0 0
Tuhle akci pokládám za důmyslný způsob jak diskreditovat elektromobily. Infiltrovat se na trať rally včetně přenosu ČT a znechutit tak x diváků, a ještě se pak rozhádat i mezi účastníky o dodržování pravidel - slovy klasiky, kdo z vás to má?
2. 6. 2020 00:214
0 0
Toto není rally. Přijdu, až když začne Halina Pawlowská předcvičovat aerobic.
2. 6. 2020 11:205
0 0
Proč nám pořád někdo vnucuje něco (nemyslím ewrc), o co není zájem.
2. 6. 2020 12:506
0 0
To je jednoduche. Vnucuji to proto, aby o to zajem byl. Samozrejme to neoslovi nas, ctenare ewrc, ale spoustu jinych ano. A navic si myslim, ze kazda soutez, kde se tyhle eko nesmysly predvadeji, to nedela pro nic za nic.
Fox
2. 6. 2020 14:207
0 0
Pozor - nedávat elektro a eko do jedné škatulky. Elektrovozítka nejsou o nic ekologičtější než klasická auta, jen se ekologická zátěž přesouvá jinam.
Mě spíš fascinuje skutečnost, že nějaký chorý mozek spojil tyhle průkopníky slepých uliček a jejich golfové vozíky s prominentním motoristickým podnikem, tedy s něčím, na co mnoho oněch elektikářů plive. Oni nemají vlastní srazy, kde by mohli exhibovat ? Když pominu to naprosté pohrdání fanoušky rally, tak už jen fakt, že se motají po trati a překážejí skutečným sportovcům je naprosto tristní záležitost smajlík
2. 6. 2020 14:478
0 0
Mám Mazdu 5 na LPG. 7 míst.
Přihlásím se, zapnu tempomat a nakopu elektrovozíkům prdel! smajlík
2. 6. 2020 15:059
0 0
A já se strachoval, že letos bude Bohemka o tyhle elektroskvosty ochuzena, ufff.
O to víc už se Bohemky nemůžu dočkat! smajlík smajlík
2. 6. 2020 17:2010
0 0
Aneb jak se krásně (a opakovaně) střelit do vlastní nohy smajlík
2. 6. 2020 18:4811
0 0
Konecne tady je soutez (byt jen BOAS) pro soudoby seriovy auta, navic neochuzena o dobrodruzstvi dojedem/nedojedem, jako za zlatejch casu pred 50 lety. A furt se bude drzkovat. smajlík
Jenom bych chtel vsem poprat, at to tentokrat dopadne bez vetsich organizacnich zmatku.
2. 6. 2020 20:3312
0 0
Možná nemám přesné informace, ale podle mých informací to prosazuje soutěžích přímo FIA a Todt. Pořadatel dostane za to asi i nějaké peníze , aby to měl "oslazeno", mimochodem to stejné Č.K., ale myslím si, že to není povinnost a lze to i odmítnout.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!