2. 6. 2020 09:03 − 831× − 0

TGR je sponzorem předávání cen eSports WRC

Toyota Gazoo Racing se stala sponzorem slavnostního předávání cen soutěže eSports WRC.


Stalo se tak po uzavření dohody mezi Toyota Motor Europe a společností NACON, která je vydavatelem oficiální videohry WRC, jejím vývojářským studiem KT Racing a ve spolupráci s firmou WRC Promoter. 

Dohoda mezi firmami TOYOTA GAZOO Racing a NACON bude rozšířena i na další propagační akce pokrývající aktuální WRC 8, stejně tak jako příští variantu oficiální hry WRC, kterou je WRC 9 s plánovaným uvedením 3. září 2020. 

Prostřednictvím partnerské spolupráce pak TOYOTA GAZOO Racing a NACON nabídnou celkovému vítězi soutěže eSports WRC zbrusu nový sportovní vůz Toyota GR Yaris, jehož vývoj těžil z praktických zkušeností Toyoty coby vítěze světového rallyového šampionátu (WRC). A to za podmínek, které jsou k dispozici na stránkách, v závislosti na dostupnosti modelu; vítězi může být nabídnuta finanční prémie.



Vůz postavený na úspěších v motorsportu přináší technologie a design závodních vozů přímo do světa homologovaných vozidel, což je ostatně v plném souladu s filozofií společnosti TOYOTA GAZOO Racing vyrábět stále lepší automobily, jejichž řízení přináší radost. 

Model GR Yaris, vyvinutý firmou TOYOTA GAZOO Racing v partnerské spolupráci se společností Tommi Mäkinen Racing, je výkonnostní vlajkovou lodí zbrusu nové řady Yaris. Vůz poháněný přeplňovaným tříválcem 1,6 litru o výkonu 261 koní by měl akcelerovat z nuly na 100 km/h pod 5,5 sekundy. Pochlubit se může mj. lehkou konstrukcí, vyváženou dynamikou a novým inteligentním systémem pohonu všech kol Toyota GR-FOUR. 

Šampionát eSports WRC, pořádaný již pátým rokem, přitahuje stále větší počty soutěžících, kteří touží změřit své síly s ostatními hráči z celého světa. Tuto sezónu by mělo v říjnu zakončit napínavé „Grande Finale“, kde bude celkovému vítězi tohoto mimořádného ročníku předána zbrusu nová Toyota GR Yaris. 

Komentuje Andrea Carlucci, ředitel pro produktový a marketingový management firmy Toyota Motor Europe: „Těší nás, že ve spolupráci s eSports WRC můžeme vzrušení z rallyového sportu zprostředkovat většímu počtu fanoušků z celého světa. E-motorsport coby jeden z pilířů aktivit TOYOTA GAZOO Racing na poli motoristického sportu je pro nás cestou ke zpřístupnění motorsportu a sportovních vozů většímu počtu lidí a výchově nové generace automobilových nadšenců po celém světě. S ohledem na rostoucí zájem o e-sporty a naši stále širší nabídku sportovních vozů se těšíme na úzkou spolupráci s našimi partnery, abychom mohli přiblížit hodnoty naší značky i atraktivní produkty zákazníkům a fanouškům.“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!