Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
15. 6. 2020 08:35 − 8345× − 4

Připravovaný GR Yaris WRC skončí leda v muzeu

Toyota před pandemií čínské chřipky začala testovat nový Yaris pro příští sezónu, avšak zákaz testování vedl k tomu, že projekt končí.


Těžké spaní teď musí mít markeťáci v Toyotě, protože příští sezónu měl tým vyjet s novým GR Yarisem, který by odpovídal aktuální nabídce v showroomech, avšak téměř čtvrt roku trvající zákaz testování vedl k tomu, že tým nedokáže nový speciál připravit pro ostré nasazení v sezóně 2021 a bude pokračovat s aktuálním modelem, který již rychlostní zkoušky brázdi. Zamýšlený speciál vycházel ze silničního GR Yarisu, první testovací kilometry si odbyl na sněhu ještě před všema pandemickýma opatřeníma, ale pak tým z Puuppoly pokračovat nemohl a když od FIA výjimku ze zákazu testů nedostal, nebylo reálné vůz řádně nachystat k ostrému nasazení. Jak informuje server Dirt Fish podrobnosti ke zbytku sezóny a té nadcházející plánuje Toyota oznámit tento týden, ale dle všeho se dá očekávat pokračování se stávajícím vozem.


Foto: Henri Vuorinen Photography

Připravovaný GR Yaris se tak po Yarisu připraveném německým Toyota Motorsport (TMG) stane dalším speciálem japonské značky, který nikdy neokusí boj proti chronometru na rychlostních zkouškách. Jak pro server Dirt Fish říká jeden nejmenovaný informovaný zdroj, situaci zapříčinil jak zákaz testů, tak karanténní opatření, kdy lidé nemohli do práce: "Nebylo to jen o tom, že nedokážete dostat lidi do dílny, aby pracovali na autě, ke všemu se přidala skutečnost, že nevíte, kdy budou opět fungovat jednotliví dodavatelé a kdy se spolehlivě obnoví odběratelsko-dodavatelský řetězec. Vše je teď nesmírně komplikované a to mělo významný dopad na vývoj auta," říká zdroj serveru. Jak to tedy vypadá, Toyota Gazoo Racing dojede současnou periodu technických předpisů s aktuálním vozem a novinka přijde teprve se změnou regulí v roce 2022.

Komentářů celkem: 4
15. 6. 2020 10:20
0 0
Když se nestíhá vývoj aktuálních modelů nemůže se stíhat vývoj ani těch budoucích...
15. 6. 2020 10:30
0 0
Tak vzhledem k tomu, že regule pro 2022 ještě nejsou ani dofinalizovány a tady si Toyota chtěla na rok postavit nové auto kvůli marketingu... Zatím se nikdo z týmů neozývá na téma odsunu nových regulí.
15. 6. 2020 11:08
0 0
Tak jeden Yaris WRC od TMG, který se nikdy neobjevil veřejně až do nedávná,kdy šel vidět díky virtuální prohlídce už mají tak budou dva smajlík ale škoda no z testů to vypadalo na zajímavý kousek
15. 6. 2020 19:19
0 0
Původně napsal kuře
Tak vzhledem k tomu, že regule pro 2022 ještě nejsou ani dofinalizovány a tady si Toyota chtěla na rok postavit nové auto kvůli marketingu... Zatím se nikdo z týmů neozývá na téma odsunu nových regulí.
Podle mě týmy nebudou první, kdo se ozve. Asi čekají na prohlášení FIA a na to pak budou reagovat. Osobně si ale myslím, že se nová pravidla odsunou o rok. Minimálně.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!