Pojede se MS v Pobaltí místo Estonska v Lotyšsku?

Možná již v pátek bychom mohli zjistit, zda a případně kdo vstoupí letos do MS, protože promotér hledá náhradní soutěže.

Jednou ze soutěží, které otevřeně přiznávají, že jsou v kontaktu s promotérem MS, je Rally Liepaja, která se přesunula na konec léta a díky tomu by mohla získat jak svět, tak Evropu, kde je součástí kalendáře již několik sezón. Letní program MS, který měla tvořit Safari a Finsko byl zrušen, první soutěží, která by se měla odjet je Turecko s datem na konci září a proto může více než vhod přijít Rally Liepaja, která je plánována v půli srpna, což je mimochodem dva týdny před jubilejní 50. zlínskou Barumkou. No a vzhledem ke zmiňované pauze by se právě Lotyšsko mohlo stát destinací, kde se vše znova rozběhne, protože jak zní od promotéra, v jednání jsou všemožné varianty a zatím nebylo nic rozhodnuto. Byť by se dle informací z minulého týdne mohl na konci tohoto týdne objevit nový kalendář.


Foto: fiaerc.com

Zástupce promotéra Rally Liepaja, Raimonds Strokśs k otázce zařazení své soutěže do MS serveru Dirt Fish řekl: "V pondělí proběhlo první kolo jednání a bavili jsme se o hromadě věcí nejen z hlediska organizace, ale i podmínek a ustanovení nutných splnit k tomu, abychom mohli uspořádat podnik MS spolu s podnikem ERC. Chci zdůraznit, že šlo o první kolo jednání a ani my z RA Events, tak ani WRC Promoter GmbH jsme nedospěli k finálnímu rozhodnutí. Pokud by to klaplo, tak to pro nás bude velká výzva, jelikož jedeme za dva měsíce. Do jednání nyní pozveme naše partnery – lotyšskou vládu a představitele měst Liepaja a Talsi s cílem vyhodnotit všechny organizační, finanční a další aspekty nabídky na MS. Pouze společnou rychlou prací můžeme najít odpověď na to, zda půjde v Lotyšsku odjet vedle ERC i MS," dodává Raimonds Strokśs.

Na závěr dodejme, že otázka možných nových soutěží v MS je více než zajímavá a s menší autorskou hyperbolou lze říct, že se mění z hodiny na hodinu a objevují se různé země. Z těch nejčastěji skloňovaných jde o estonskou Rally DirtFish, kde však organizátoři včera vydali stanovisko ve znění: "Rádi bychom uvedli na pravou míru mediální spekulace, Rally DirtFish nemá snahu bojovat o slot v kalendáři MS 2020." Z dalších horkých kandidátů je skloňována Ypres rally, kde se mluví o rozšíření trati na 280 kilometrů a nedělní etapou v regionu okolo Spa, kde by se zároveň rally potkala s tamním kolem MS v rallycrossu. Z dalších soutěží je pak skloňována Rally Islas Canarias, kde však dle dřívějších informací španělských médií organizátoři jednání s MS nepotvrdili, avšak od té doby mohlo dojít ke změně. Takže se nabízí závěrečná otázka do diskuze, kde letos uvidíme vozy WRC mimo jejich obvyklé habitaty?

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!