Ondřej Plšek - eWRC.cz
19. 6. 2006 00:00 − 2960× − 21

Smrtelná nehoda zasáhla Rajd Strzelinski-Etoll

O víkendu zemřeli při soutěži nedaleko Vroclavi dva diváci, třetí byl vážně zraněn.

Pouze týden po Rajdu Polském došlo u našich severních sousedů k tragické nehodě. Při soutěži druhé divize, Rajdu Strzelinski-Etoll, havarovala posádka Jaroszewicz/Tarapacki. Jejich Peugeot 206 se startovním číslem 42 na jednom ze skoků dopadnul do pravého příkopu, odrazil se a dopadnul vlevo mimo trať. V tomto místě srazil tři diváky.


Foto: www.autoklub.pl

Dva z nich (muž 22 let a žena 18 let) na místě zemřeli, třetí byl s těžkými zraněními převezen do nemocnice. Všichni postižení ignorovali bezpečnostní opatření a seděli před páskou vyznačující zakázaný prostor. Posádka zraněna nebyla, soutěž byla okamžitě ukončena.

K nehodě může samozřejmě dojít i na našich tratích, proto se prosím stavte pouze na bezpečná místa a při sebemenších pochybách raději o kus popojďete. Věnujte proto prosím pozornost bezpečnosti a vždy uposlechněte pokynů pořadatelů a policie!

Komentářů celkem: 21
21. 6. 2006 09:2121
0 0
Ohledne stani v zakazanym prostoru nemam uplne cisty svedomi, uz mi parkrat pekne liplo, ale nikdy si NESEDNU na misto, ktery neni aspon 3 metry nad trati. Pasky pro me nejsou vubec smerodatny, uz sem dokonce narazil (na Rajdu, kdyz se jel v Krakove) na moc (tragi)komedialni situaci, kdyz prijeli komisari do cca 170tistupnovy uzky levy kosy, zjebali poradatele a nechali ro prepaskovat, jakoby se trat jela v opacnym smeru, poradatele se vzdycky snazi o 100% bezpecnost, ale divaku je daleko vic, nez dovolenejch mist, takze pak lezou nejen do mist, kam sice auto muze vjet, ale kazdej zdravej a relativne strizlivej clovek stihne uhnout, ale i primo doprostred vracaku, naproti vinglu, kde se brzdi z vytoceny 6 nebo za dopad z jumpu. Za to ani tak nemuzou poradatele, ale spis mentalita lidi, ktery si i pres upozorneni "soutezi prihlizite na vlastni nebezpeci" myslej, ze pokud se jim neco stane, neni na vine jejich blbost a ignorance, ale to, ze je z toho mista nikdo nevyhnal (i kdyby se o to treba snazil).
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!