Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
18. 6. 2020 08:58 − 13168× − 35

Rallye Deutschland 2020 v ohrožení

Prodloužení vládních opatření spojených s pandemií čínské chřipky vznáší nad konání Rallye Deutschland velký otazník.

Německo bylo doposud jednou ze tří posledních soutěží MS, kde přípravy běžely podle plánu, avšak poslední vývoj ukazuje, že tomu může být brzy jinak. Spolková kancléřka spolu s premiéry jednotlivých spolkových zemí se včera dohodli na prodloužení zákazu konání velkých veřejných akcí z důvodu výskytu nových lokalizovaných ohnisek koronaviru, což znamená, že do října, kdy se měla Rallye Deutschland jet, nebudou povolena velká shromáždění a bude nadále platit pravidlo o dodržování rozestupu mezi lidmi na 1,5 metru. Byť se spekuluje o tom, že některé akce by mohly dostat výjimku z opatření, představuje jejich prodloužení výrazný zásah do příprav rally, které doposud běžely bez problémů.

Bavorský kancléř Marcus Soeder k prodloužení opatření a konání Rallye Deutschland uvedl: "Korona je jako jiskra, která může znovu rozpoutat velký požár. Zdravotní rizika jsou neustále vyhodnocována a balancována s potřebou nezadusit ekonomiku a Rallye Deutschland každoročně přináší milióny Euro do Sárska." Zda se tedy v Německu v okolí jezera Bostalsee sejdou fanoušci soutěží nebo ne, to se ještě uvidí, ale jistá je jedna věc, kdyby došlo ke zrušení soutěže, jednalo by se o další velký hřebíček do rakve letošního MS, kde se promotér už nyní snaží, seč může, nějak sezónu zachránit.

Komentářů celkem: 35
18. 6. 2020 21:49
0 0
Bude se šance na konání MS ještě někdy opakovat? Cena vstupenky 70e (Německo 2019) odhad návštěvnosti 400 tis. myslím, že není úplně mimo mísu. Střed Evropy- týmová logistika by šla. Za zkoušku by to podle mne určitě stálo!
18. 6. 2020 23:01
0 0
Původně napsal SkunnY
Nejsou v pořádku. Tenhle vlhkej sen, že se ve Zlíně pojede MS, je holej nesmysl, a všichni normálně myslící to vědí. Soutěž ve městě, co je malý i na ME, organizovaná na pětikoruně... To snad radši pojedu na Ypres, kde to je pravá pět, tisíc, levá pět... smajlík
a) Je to humor. To nepoznas?
b) Jezdi se i v mensich mestech, takovy Mikolajki jsou maly i na malomesto, akorat je tam hned u servisu hotel jak krava. Hustota site taky nic moc, dalnice nikde, akorat to je roztazeny 150km (prvni rok 200) od servisu a trate si muzou vybirat. To by Regneri museli udelat taky, ona ani nevyjde kilometraz, ani kdyz zapocitas vsechno, co se na BR jelo za poslednich 15 let. Nasnade by byla vypomoc od ostatnich soutezi v sirsim regionu - Valaska, Hustopece, Vyskov. To mi prijde jako resitelny problemy. Horsi to asi bude s prachama pro promotera a realizacni tym.
18. 6. 2020 23:15
0 0
to dvora,tvl byl už jsi si projet vložky,myslím asfalt,Monte,Corsa,nedejbože Remo...
19. 6. 2020 07:18
1 0
Já ale nesrovnaval RZ Německé rally a jiných asfaltových rally z WRC. Jen jsem poukázal na to že tvrdit o německé rally že je nudná je teda úlet. Navíc Německa rally má úplně jiný profil než Monte Carlo, San Remo a Corsica, takže je srovnávat moc nelze. Můžeme tvrdit že zakroucené RZ San Rema jsou mnohem těžší, ale ona taková Mittelmosel nebo Panzerplatte jsou také pořádný záhul.
19. 6. 2020 08:22
0 0
Podle meho nazoru by se o to mohla barumka pokusit.....rocniky 2002-2003 kdy uz se v pátek večer jeli ted nevím kdyz tak me opravte..3 vlozky dvakrát a slo to i bez městské. Servis v otrokovicich na letišti....a km Rz by se dali namotat v celém kraji dostatečně. Ted jen nevim jak by k tomu přistupovali naši starostové a zastupitele obci...a na tom velehrade kdyz jim celé chriby patri. A hoteliéři a hospocti tem by se to libilo. Ja jsem byl v Alsasku tam do servisni zony v Zenitu vedla dalnice...tam snad jako v jedinem meste nebyl problem s dopravou.Byl jsem v Polsku do servisu v mikolajkach jsme se ani nedostali všude kolony...radeji jsme zvolili z RZ přímo na RZ a v klidu.Finsko taky kolony neskutečné....2 hodiny do cca 50km....
19. 6. 2020 12:19
1 0
Původně napsal di baiardo
to dvora,tvl byl už jsi si projet vložky,myslím asfalt,Monte,Corsa,nedejbože Remo...
Kolego, postrádáš slušnost, jakoukoliv soudnost a úctu k jiným lidem i jejich odvedené práci o které nemáš ani ,,páru" ...jsi tím typickým remcajícím Čechem, který všude byl a vše dokáže lépe, že ?
Veřejně zde napsat, že organizátoři rally Deutschland jsou šašci a celý podnik je nuda...to už musíš v hlavě mít vážně řádnou bramboračku !

Nikdo ti přeci nebrání aby jsi nám všem dokázal, že umíš podnik MS zařídit a zorganizovat lépe než jiní ! Sežeň desítky miliónů EUR, spoj se s Regnerovci, zařiď na Zlínsku kompletní infrastrukturu, zázemí, logistiku, povolení všech úřadů, obcí....atd, atd, atd....schválení FIA a uspořádej ve Zlíně MS rally, ne ? A já ti to také pak budu hodnotit z tepla domova od počítače - dokážeš pochopit jak jsi hloupý ?

Myslím si, že za posledních cca 15 let by se našlo více soutěží v MS kde byly větší či menší problémy ( Řecko, Turecko, Bulharsko, Polsko, Jordánsko ...) ..musela by mě hamba fackovat je veřejně kritizovat, tak jak to děláš ty!
19. 6. 2020 12:38
0 0
@balci79 děkuji moc, naprostý souhlas!!
19. 6. 2020 13:44
1 0
Promoter i FIA chtějí a potřebují nějakou soutěž odjet a tak by se dalo i slušně vyjednávat. Soutěže (organizátoři, sponzoři) v okolí by určitě taky "pomohli". KM by tak asi nebyl moc problém.
Můj názor- možná špatnej, ale můj.smajlík
19. 6. 2020 14:09
0 0
@Cíca máte pravdu, ale to samé by se dalo říct o Moto Gp a vidíme ty spousty klacků v cestě
19. 6. 2020 19:19 Upraveno 19:27
0 0
Kenny_pce: Kolego, k tvému a): tys možná dělal humor, problém ale je, že většina hýkajících to myslí vážně... smajlík a teď můj humor: kdysi jsme se s kamarádem nudili a vymysleli jsme soutěž v jižních Čechách. Centrum měla v Budějcích, shakedown byl na Hluboký, servis na výstavišti, pátek na Krumlovsku, sobota na Vimpersku a neděle někde na půl cesty mezi Budějcema a Pískem. Měli jsme to naplánovaný se vším všudy- příjezdy, divácký místa, kempy... dokonce tu někde mám kompletní rozpis na celou tu soutěž... smajlík tak jim to pošlu, ne? Až to uvidí, tak to uspořádají sami a zadarmo smajlík
19. 6. 2020 20:36
0 1
SkunnY: Neboj, ja jako malej znicil autoatlas, po cely republice byly namalovany RZ smajlík

balci79: Ten lonskej zapas Pardubice - Liberec byl naprosto zoufalej, ale 100M+ rocne na provoz vlastniho tymu fakt shanet nebudu. A kdyz jsme u tech penez, pul miliardy na usporadani jednoho podniku mi pripada trochu moc, ve Zline to zvladnou za desetinu. V desitkach M EUR se pohybujou rozpocty tovarnich tymu.
Na asfaltovym podniku WRC jsem byl jen jednou, Alsasko 2013. Spani jen v ofiko kempech, rozumej na strnisti nebo cerstve zatravnenym poli, odkud nas tahal traktor. Kde nebyl ZP, bylo precpano lidma, pokus o opusteni DM nekam do lesa provazenej revem, jak kdyby utocila cizinecka legie. Casti RZ zavreny den predem a hlidany fizlama. Saskarnam "pro divaky" se vyhejbam, rukav kolem baliku patri na Strahov, ale i tak byly prujezdy, az na Kostkovo odstoupeni a dve Neuvillovy krize, o nicem. A Deutschland je podle komentaru tady jeste horsi. Zlata Barumka, o Polsku uz padlo superlativu dost. Byt i tam buzeraci pribejvalo, ale tak nejak po vychodnarsku. Finsko po 10 letech taky obrovska zmena, uz tam nepojedu. Ale jeste porad zbejvaj nejaky souteze v dosahu.
20. 6. 2020 12:27
2 0
Pánové, je mi hodně smutno,jak se tady vyjadřujete někteří k Německé rally. Jsem jejím pravidelným účastníkem,mám to k jezeru 939 kilometrů pohodlného nočního dálničního přejezdu, využívám pořadateli stanovených jak kempů či parkovišť a diváckých míst a jsem naprosto spokojen. Ano, pořadatelé jsou precizní-přísní na ty diváky, kteří si myslí,že si mohou dělat co chtějí oni. Tady samože narazí kosa na kámen, a to dost těžce. Je to pořád světová rally na dosah, dříve v letním termínu, teď ještě třeba v říjnu může být krásně. Divím se fakt vašim hloupým kecům.
20. 6. 2020 17:35
0 0
K těm pořadatelům na Rally Deutschland. Já tam byl poprvé v roce 2003 a to se mi opravdu zdáli přísní, ale čím vice jsme tu rally poznávali tím méně jsme byli v diváckých mistech a tím více se mi zdálo, že pořadatelé byli benevolentnější. A popravdě na blba jsem narazil i tady a taky mi to znechutilo danou RZ.
Zácpy jsem zažil na Barumce, Bohemce, Krumlově, Šumavě i na tom Deutschlandu.
22. 6. 2020 07:12 Upraveno 07:15
2 0
Nedá mi to, abych se také nezastal "Dojčlandu"... Byl jsem tam třikrát a vždy super podívaná. A kdo říká, že je to nuda, tak ať není línej si najít místo jinde, než na ofiko diváckých místech. My jsme vždy jezdili na RZ už večer předem, našli pěkné místo ve vinici, zapařili s Francouzi, Belgičany, grilovačka, pivko a ráno už jsme byli v uzavřeném prostoru RZ, takže výhoda toho, že po nás při příjezdu nikdo nechtěl žádné placení. Krásná místa jako skok na panelce v RZ Mittelmosel s následným průjezdem retardéru, kam mne nechal maršál vylézt a udělat pár fotek jsou nezapomenutelná, taky následující odjezd kolem kamenných zídek, kam se dalo zalézt na schůdky a fotit, takže kolem vás wrc projelo ve vzdálenosti pár centimetrů a museli jste se schovat do té proluky, aby vám neurazilo foťák. A když kolem vás proletěl Stratos pod plynem... Ufff... Dále třeba Stein und Wein, kde to před námi na mokru zahodil Thiery s Jarrim při vzájemném souboji o vítězství do stejných klád, ta pasáž kolem studánky byla prostě skvělá, bylo tam vše, šikana, vracák, nálet přes horizont atd. Nikdy nezapomenu, jak jsme se tam s frantíkama večer u jeskyně překřikovali (v dobrém) kdo je lepší, zda Loeb na Citroenu, nebo Ogi na Volkswagenu... smajlík Vždy jsme si zkrátka našli super místo, s maršály vždy rozumná řeč a domluva typu, hoši, hlavně s rozumem, až pojede zavírák nebo poletí heli, nestůjte přímo u trati, když nebudu mít problém já, tak ani vy atp. Myslím, že je to hodně o lidech... Takže za mne osobně Německo super. smajlík
1. 7. 2020 22:41 Upraveno 22:49
0 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!