Vlastimil Resl - eWRC.cz
23. 6. 2020 17:33 − 4259× − 1

Enge Racing testoval v Adventure Landu

Opožděná rallyová sezóna konečně začíná a testy jednotlivých týmů jsou v plném proudu.

Nejinak tomu je u Enge Racing, který letos nasadí oba týmové vozy. Letošní první svezení po rozvolnění opatření, způsobených pandemii koronaviru, s nimi proběhlo v areálu Adventure Land v Bělé pod Bezdězem.

Zajímavý návrat na rallyové tratě hlásí Milan Poživil, který se pravidelně objevoval v MČR převážně s vozy Škoda Felicia Kit Car různých specifikací a naposledy startoval v sezóně 2004. „Potom mě zastavily zdravotní problémy, jejichž příčina byla odhalena až po půl roce. Bohužel jsem prodělal neléčenou boreliózu a následná léčba trvala skoro dva roky. Na soutěže jsem však rozhodně nezanevřel, ale přednost měly podnikání a rodina. Nyní nastal čas návratu,“ tvrdí odhodlaně pilot, jenž bude premiérově pilotovat historika – Škodu 130 LR. „První krátký test proběhl už nějaké dva, tři dny před vypuknutím pandemie koronaviru v Sosnové. Tehdy i nyní v Bělé mě příjemně překvapilo fungování auta. Kdo si myslí, že se s historikem nedá jet rychle, ten se mýlí. Škoda 130 LR se chová jako opravdové áčko. Jediným problémem trošku bude zvyknout si na zadní pohon, který naopak preferuje Tomáš. Hodláme jet skoro kompletní šampionát MČRHA a nevylučujeme ani start se soudobým autem, nějaké další plány se objevují. Ještě před Bohemii plánujeme jeden test a také start v roli předjezdců v Radouni, který pro nás bude návratem na rychlostní zkoušky“ těší se navrátilec, jehož bude navigovat Richard Nesvadba.

Richard dorazil na test až ze Zlína. „V historiku jsem jel pouze roku 2016 s Alešem Máčalou a jeho Mercedesem-Benz 500 SLC na Mikulášské Rally ve Slušovicích. Přestože nebyl sníh, zaujalo mě to. Nyní mě příjemně překvapilo fungování „elery“. Ať už podvozkově, brzdami i motoricky. Také Milan evidentně nezapomněl jezdit a nadiktovat si správně rozpis. Mám z celé akce dobrý pocit. Věřím, že vytvoříme kvalitní posádku a už se na ostrý začátek sezóny moc těším,“ neskrývá spokojenost velezkušený navigátor, kterého čeká pětadvacátá rallyová sezóna.

Během testu toho příliš nenajezdil Tomáš Enge. „Jako vždy a v každé motoristické disciplíně, tyto předsezónní testy fungují k vychytání drobných much. Na samotné závody je již potřeba přijet perfektně připravení. Testují všichni od motokáristů přes piloty historiků až po velká auta. Prostě nejen továrny (úsměv),“ konstatuje motoristický univerzál. Roli mechanika zastával jeho otec Břetislav, zatímco sestra a spolujezdkyně Lucie chyběla. „Šlo primárně o test techniky. Lucka se tedy mohla věnovat pracovním povinnostem. Adventure Land je pro tento typ testů ideální. Je uzavřený, zabezpečený a má rallyový charakter. Prostě super. Zatímco Milan s Richardem plánují kompletní MČRHA, my s Luckou jen vybrané závody. Mojí hlavní činností jsou totiž nadále práce a závodění pro tým Buggyra Zero Mileage Racing Teams,“ nastiňuje své plány Tomáš.

Foto: Eda Suchý

Komentářů celkem: 1
24. 6. 2020 07:54
0 0
Testoval Dana Landu? smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!