Rally Liepaja "pouze" evropská

Lotyšské naděje včera pohasly, Rally Liepaja ukončila snahy o zařazení do kalendáře MS pro letošní rok.

Mezi soutěžemi, které se v posledních týdnech spojovaly s MS byla Rally Liepaja jednou z těch, které oficiálně potvrdily jednání s promotérem a snahy o vstup do šampionátu. Jenže v Pobaltí se situace začala komplikovat, protože snahy o svět mají v Estonsku, zemi úřadujícího mistra světa Otta Tänaka, kde byly zahlazeny spory mezi organizačním týmem Rally Estonia a tamní federací EAU, což vedlo k tomu, že se znovu rozjely přípravy tamní soutěže, která se loni jela jako WRC Promotional event a která by si letos chtěla sáhnout na MS. Jak dopadne týmu okolo Urma Aavy jejich snaha o vstup do WRC zatím nevíme, víme však, že Estonsko zbylo poslední možnou pobaltskou destinací, která ještě jedná s promotérem.

""Nejdříve bychom rádi poděkovali promotérovi za to, že Rally Liepaja viděl jako jednu ze soutěží hodných zařazení do MS. To je velké ohodnocení veškeré práce, kterou jsme odvedli od roku 2012, kdy jsme zahájili přípravy prvního ročníku soutěže. Zároveň děkujeme FIA a Eurosport Events za jejich pomoc, říká Raimonds Strokšs, ředitel organizačního týmu Rally Liepaja a pokračuje, "v posledních několika dnech jsme odvedli hromadu práce. Ukázali jsme promotérovi, že ani my, ani město Liepaja se nebojíme tvrdé práce a byli bychom ochotní jít do takové výzvy, jakou je příprava soutěže MS v tak krátkém čase, který do naší rally zbývá. Avšak kvůli rozličným důvodům se došlo k závěru, že Rally Liepaja letos neposílí kalendář MS," doplňuje ředitel RA Events.

"Rádi bychom poděkovali lotyšské vládě, městům, která hostí naši rally, našim obchodním partnerům a každému jednotlivému soutěžáckému nadšenci za podporu, kterou nám projevili. Nesmíme zapomínat, že Lotyšsko a Rally Liepaja dostaly jedinečnou příležitost a byli jsme krok od toho, abychom došli k dohodě o tom, že naše rally bude prvním pobaltským podnikem MS. Teď nezbývá než čekat, co tato jednání mohou přinést do budoucna," doplňuje Raimonds Strokšs.

Komentářů celkem: 5
26. 6. 2020 11:17
0 0
Promarnili šanci, žádné příště už nebude.
26. 6. 2020 14:26
0 0
michal9> tak já to z článku pochopil tak, že zájem měli, ale přednost od FIA dostalo Estonsko, nebo se pletu?
26. 6. 2020 14:45
0 0
Spíš bych řekl, že jim chybělo několik jednotek nebo spíš desítek milionů (v Kč), aby se zaregistrovali do šampionátu...
26. 6. 2020 15:30
0 0
Z prstu tu castku odhaduju na podobnou tomu, co chce Dorna - 100 MCZK plus / spis minus 50%.
26. 6. 2020 15:35
0 0
Snaha byla, ale nesehnali potrebny balik penez. Skoda...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!