Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
28. 6. 2020 18:49 − 4330× − 0

Bejby nebude sedět v koutě, ale Jari-Matti ano

Finská stálice mistrovství světa má pro letošek hotovo, když mu organizátoři zrušili plánované soutěže ve Walesu a Finsku.


Nejpilnější jezdec mistrovství světa Jari-Matti Latvala zůstal pro letošní rok bez sedačky u Toyoty, avšak i tak plánoval s Yarisem WRC několik startů, kde by mu noty četl Juho Häninen, jenž s Toyotou startoval s debutové sezóně japonské značky. Avšak plány jsou jedna věc a čínská chřipka druhá, což ve výsledku znamená, že finské duo stihlo odjet necelých 61 kilometrů ve Švédské rally, než jejich Yarisu WRC vypověděla službu technika. Latvala plánoval ještě starty ve Finsku a ve Walesu, avšak tyto soutěže byly zrušeny, Sardinii, kterou měl slíbenu jako "bolestné" za brzké odstoupení ve Švédsku už Fin vynechá, protože nevidí smysl startu. Avšak úplně s rukama v klíně sedět nebude, spolu s otcem Jarim se oba Latvalové věnují historikům a právě s Celicou ST-165 by se letos rekordman v počtu startů v MS chtěl ukázat na domácích tratích a případně mezi historiky v Evropě.¨

"Pravda je taková, že letos nepojedu s vozem specifikace WRC ve světovém šampionátu i pokud by se nějaká možnost startu objevila. Z mého úhlu pohledu starty nedávají smysl, i kdyby se letos odjelo pár soutěží. Takže pokud bych chtěl jet, má smysl se dívat vstříc příští sezóně." přiznal Jari-Matti Latvala finskému rádiu Yle a pokračuje stran letošních plánů, "v srpnu to bude nejspíš hodně nezvyklý pocit, když Jyväskyle nebude kolotoč MS při Finské rally. To byl vždy vrchol léta, který všichni s nadšením očekávali," doplňuje vítěz 18 soutěží MS.

Jelikož je letos bez sedačky, byl v posledních týdnech Jari-Matti Latvala jedním ze jmen, které byly spojovány s pozicí testovacího jezdce Pirelli, které se jako výrobce pneumatik vrací od příštího roku do MS. Avšak toto místo získal Andreas Mikkelsen a jak nyní finský jezdec přiznává, šlo čistě o spekulace a testování pneumatik za volantem Citroenu C3 WRC nebylo na seznamu jeho plánů: "Šlo to mimo mě, neměl jsem příležitost se do toho zapojit. Pracuji na navázání marketingové spolupráce s Toyotou a tyto testy se stejně budou jezdit s jinou značkou auta," uzavírá Jari-Matti Latvala.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!