Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
8. 7. 2020 10:02 − 2250× − 0

Craig Breen by měl odjet nové závody MS s Hyundai

Irský jezdec Craig Breen si nečekaně užil start s Hyundai ve Švédsku a nyní je silně spojován i se startem v Estonsku.

Než přišla čínská chřipka, měl Craig Breen plány hlavně na starty v ME, které měl s podporou indického výrobce pneumatik MRF odjet s Hyundai i20 R5. No a se stejnou značkou, byť v nejvyšší specifikaci WRC se představil ještě před pandemií v MS ve Švédsku, kde nahradil původně nominovaného Sébastiena Loeba. No a v podání irského jezdce by to letos nemusela být u továrního Hyundai jednorázovka, jelikož je zvažován jako ten, kdo při restartu MS v Estonsku doplní Otta Tänaka a Thierry Neuvilla. Breenovým plusem může být fakt, že estonské tratě mají charakter podobný Finsku, kde to Irovi jde a navíc má s Rally Estonia zkušenosti, když na ní jednak startoval loni s tovární i20 WRC, ale dříve ji jel i s DS3 WRC a Peugeotem 208 T16.

No a právě díky dřívějším sezónám v mistrovství Evropy by se mohl Craig Breen v tovární Hyundai objevit i v Yprách, tedy za podmínky, že se Belgie do MS dostane. Soutěž zatím nemá jistotu zařazení do kalendáře MS, pročež ani Breen neví, kolikrát se v i20 WRC ukáže. Jak je zvykem, Hyundai zatím nominaci nepotvrdit, takže na oficiální komuniké týmu musíme počkat, ale slova Andrea Adama o Breenově finské formě mohou leccos naznačovat: "Když jste trenér ve fotbale, tak se taky hráčů neptáte, jestli se jim chce hrát nebo ne. Finsko není Daniho nejsilnější soutěží a raděj jej nasadím jinde. Craig naopak loni zajel velmi dobře. Věříme, že letos je schopný zajet stejně a být podporou pro Otta s Thierrym. Ti jsou naši hlavní jezdci a věříme, že Craig jim bude krýt záda," říkal šéf Hyundai motorsportu při nominaci jezdecké sestavy na letošní Finskou rally, která však byla zrušena.

Sám Craig Breen ke svým možným startům za Hyundai motorsport pro server Dirt Fish dodává pouze velmi telegraficky: "Tým ví, co bych jim na tu nabídku řekl. Beru každou šanci sednout do auta. Pracujeme tvrdě na tom, abychom byli co nejdříve zpět a měli program na celou sezónu." Jediné, co je nyní ohledně Breenova programu jisté je to, že jej nyní čekají dva starty v ERC s Hyundai i20 R5, když se ukáže v Římě a následně v Lotyšsku.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!