14. 7. 2020 09:48 − 20539× − 101

Pech s Uhlem vyhráli Rallye Bohemia

EuroOil team s Václavem Pechem a Petrem Uhlem na voze Ford Focus WRC, zvítězili po dramatickém souboji na Rallye Bohemia.

Do úvodního závodu Mistrovství České republiky v automobilových soutěžích vstoupili se staronovým vozem překvapivým vítězstvím již na první rychlostní zkoušce.

V průběhu těžké sobotní etapy vybojoval vedení na osychající trati Fin Jari Huttunen, těsně pronásledovaný Janem Kopeckým a Pechem. Ztráta obou pronásledovatelů na konci dne byla pouhých 0,6 a 2,1 sekundy a slibovala do další etapy velké drama.

Hned na první nedělní rychlostce se po chybě Huttunen propadl na třetí pozici. Do čela se dostal Pech s náskokem desetinky vteřiny na Kopeckého, který ale zase v následující vložce byl o 4 desetiny rychlejší. Při tomto jejich souboji všichni s velkým napětím čekali na průjezd nejdelší 22 km dlouhé zkoušky „Radostín“. Ten zvládl lépe Pech a usadil se v čele s náskokem 6,2 sek. Po servisní přestávce na letišti v Hoškovicích, zbývaly čtyři měřené zkoušky. Obě posádky ve svých průběžných komentářích popisovaly tempo na hranici svých možností. To dokazují i neuvěřitelně vyrovnané časy v závěrečných zkouškách, ve kterých si vítězství Pech s Kopeckým rozdělili na polovinu, kdy jednotlivé ztráty mezi nimi nebyly větší než 0,8 sek.

„O takovém závodu a vítězství jsme jenom snili. Za celý EuroOil team jsem velice šťastný. Auto nám padlo rychle do ruky, jako bychom z něho před 15 lety ani nevysedli,“ říká s úsměvem V. Pech. „Teď nás čeká příprava na Valašskou Rallye, kde bude určitě opět těžké udržet krok s konkurencí,“ dodává.

Komentářů celkem: 101
21. 7. 2020 06:54
0 0
Brzda je brzda, válce jsou válce,co naměří brzdění motoru na motorové brzdě,nikdy není na kolech
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!