Petr Vejvoda - eWRC.cz
7. 8. 2020 20:59 − 3786× − 0

Odložená premiéra

Jelikož Rally Šumava, potažmo Rally Vltava byla přeložena na listopadový termín, Rally Český Krumlov byl zrušen…

… Bohemii jsme měli plánovaně vynechanou, začali jsme letošní sezonu až na Rally Příbram. Premiéra to byla pro náš tým a pro celý fans hned dvojnásobná. Vyrazili jsme letos na závody poprvé, ale hlavně poprvé se zbrusu novým BMW 2002Ti. Všichni jsme dlouho čekali, jak se s autem pojede a jak vše bude fungovat.

Na přejímky jsme jeli již ve čtvrtek, aby jsme měli všechny dokumenty hotové a mohli v pátek nerušeně trénovat. Začali jsme najíždět nejprve druhou sekci a po obědě jsme se vydali na sekci první. Všechno nám šlo jako po drátkách a my měli okolo třetí hodiny již hotovo. Odpoledne jsme jeli na technickou přejímku a v sedm hodin jsme byli pozvaní na slavnostní start na náměstí v Příbrami.

To už jsme však netrpělivě čekali na sobotní dopoledne, kdy jsme odstartovali do první erzety. Vlétli jsme do závodu opravdu impozantně a zaznamenali tu druhý čas. Poznáváme, že bavorák je agresivnější a rychlejší, ale i tak jsme si řekli, že o něco málo zvolníme a nepojedeme na 100%. Na druhé vložce nám byl přidělen náhradní čas, kde jsme museli zastavit díky technickým problémům Kotrmonova Coswortha, na třetí rychlostce zaznamenáváme čtvrtý a na na čtvrté až pátý čas. Čekalo nás rychlé přeskupení a poté půlhodinová zastávka v servisní zóně. Bavorák funguje jako hodinky a tak po se zběžné kontrole vydáváme vstříc druhé sekci, kde jsme chtěli udržet třetí místo. Je jasné, že o třetí místo bude obrovský boj, protože mezi třetím a pátým místem bylo jen šest vteřin!! Hned za námi bojoval Martin Klik s Romanem Maryškou a my tak zavzpomínali na souboje, kdy jezdil Petr Michálek právě s Romanem ve žlutobílém Swiftu:-).

My však míříme na RZ5, kde jedeme opět na čtvrtém místě a propadáváme se tak o 4 vteřiny za Jirku Petráška, který ve druhé sekci neskutečně zrychlil. Na šesté erzetě jedeme třetí a vrací nás to zpět do hry o bednu. Na sedmou erzetu jsme si brousili zuby, avšak kluci v bílomodré Asconě nám o necelých šest vteřin uskočili a tak jsme do poslední erzety přijížděli s vědomím neudělat chybu a čtvrté místo bezpečně udržet. To se povedlo a my byli šťastni, že auto fungovalo bez větších problémů, jedinou závadou byl vyteklý levý zadní tlumič.

Díky Standovi, který bavoráka postavil absolutně bez chyby a jeho skvělému výkonu si tak odvážíme první místo v kategorii 2, první místo ve třídě a čtvtré absolutně.

Premiéra nového bavoráka vyšla na jedničku, užili jsme si závodění i díky skvělé organizaci celé soutěže, vyšlo nám i počasí, trefili jsme se do pneumatik, prostě skvělý víkend a tímto bychom chtěli poděkovat našemu Zdendovi a všem, co nás podporovali. Všem Vám děkujeme a těšíme se na poslední zářijový víkend, kdy se společně uvidíme v Pačejově.

Odkaz na onboardy na závěr.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!