10. 8. 2020 08:02 − 1074× − 0

Rallye Tatry premiérově součástí zónových šampionátů

47. ročník Rallye Tatry bude součástí obou rallyových šampionátů pod hlavičkou Mezinárodní automobilové federace FIA CEZ.

Popradská rally je součástí zóny nejen soudobých vozů, ale i historických automobilů. Pořadatelé z AOS klub Poprad věří, že pod tatranské vrcholy zavítají přední posádky, které budou zápolit o cenné body do těchto seriálů.

Už v loňském roce byla Rallye Tatry poprvé zařazena do kalendáře historiků v rámci FIA Středoevropské zóny (CEZ HA). Letos se ještě přiřadila zóna pro soudobé vozy. „Usilovně jsme bojovali o přidělení centrální zóny, kde je podmínkou podle evropských pravidel konání dvoudenní rally, což se nám v nelehké současné situaci výrazně ovlivněnou epidemií koronaviru podařilo. Chceme se posunout po sportovní stránce a kvality startovní pole opět výše,“ uvedl Ing. Stanislav Hanzeli, předseda organizačního výboru a ředitel rally.

Aktuální termínový kalendář pro šestnáct států ze střední Evropy zahrnuje v tomto roce celkem osm soutěží pro soudobé vozy a šest podniků pro historiky, Na území Slovenska se uskuteční v obou šampionátech dvě soutěže, vedle Tater se pojede ještě v říjnu v Košicích. „Na zasedání Rady CEZ bylo v závěru července dojednáno, že hodnocení ve všech disciplínách motoristického sportu bude bráno od 1. července. Od uvedeného data budou přiděleny body za odjeté podniky. A to z důvodu, že situace v jarních měsících byla vzhledem k nemoci COVID-19 nemožná ve smyslu volného pohybu přes hranice. Vzhledem ke kalendářům v každé disciplíně se bude škrkat jeden podnik,“ pověděl Mgr. Tomáš Kunc, generální sekretář Zóny střední Evropy.

Konečná klasifikace sezony 2020 bude provedena na základě výsledků dosažených ve všech závodech, přičemž nejhorší výsledek ze všech odjetých podniků se nebude počítat. V konečné klasifikace se neobjeví výsledky z odjeté chorvatské Rally Kumrovec, která se jela ještě před vypuknutím koronavirové epidemie.

Není bez zajímavosti, že v kalendáři historiků najdeme jen soutěže na území Maďarska, Česka a Slovenska. „Je to dáno zvláštní dobou, kterou prožíváme dnes a denně. Kalendáře nejsou klasické, bohužel problémy s koronavirem se podepsaly v dané lokalitě a s úbytkem sponzorů k nemožnosti pořádat rally,“ upřesnil Kunc. Odvolány a zrušeny již byly Rally Weiz v Rakousku nebo Rally Nova Gorica ve Slovinsku.

Aktuální kalendáře FIA Central European Zone 2020 (CEZ):

FIA CEZ Rally

18. – 19. 7. STELVENT Salgó Rally Maďarsko Salgótarján
31. 7. – 1. 8. Rally Mionica Srbsko Mionica
6. – 8. 8. MARMA Rally Rzeszow Polsko Rzeszow
14. – 15. 8. Rally Zaječar Srbsko Zaječar
11. – 12. 9. Rally Železniki Slovinsko Železniki
18. – 20. 9. Rallye Tatry Slovensko Poprad
16. – 18. 10. 46. Rally Košice Slovensko Košice
23. – 24.10. Rally Idrija Slovinsko Idrija

FIA CEZ Historic Rally

18. – 19. 7. STEELVENT Salgó Rally Maďarsko Salgótarján
7. – 8. 8. KOWAX Rallysprint Česká republika Kopřivnice
14. – 15. 8. Miskolc Rally Maďarsko Miškolc
18. – 20. 9. Rallye Tatry Slovensko Poprad
16. – 18. 10. 46. Rally Košice Slovensko Košice
6. – 7. 11. Historic Vltava Rallye Česká republika Klatovy

Další zpravodajský servis v rámci 47. Rallye Tatry 2020 přineseme v následujících tiskových zprávách. Uveřejněné budou postupně na oficiální webové stránce www.rallyetatry.sk a na facebookovém profilu tatranské rally.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!