15. 8. 2020 08:03 − 4857× − 1

Hořkosladký výsledek na Valašsce pro Jana Černého

O uplynulém víkendu se v okolí Valašského Meziříčí konal další podnik Mistrovství české republiky v rally, KOWAX Valmez Rally 2020.

Jako jeden z favoritů na celkové umístění na pódiu do závodu nastupoval také jezdec týmu Mogul BENZINA Racing21, Jan Černý společně se svým dlouholetým spolujezdcem Petrem Černohorským.

Posádka vozu VW Polo GTi R5 začala soutěž velice z ostra a po první sekci rychlostních zkoušek zaujala třetí místo. “Z Bohemky jsme odjížděli velice nespokojení, takže nám čas po první rychlostní zkoušce vykouzlil úsměv na tváři a kroky, které jsme udělali po nepovedené Bohemce, se ukázaly, že jdou správným směrem,” hodnotil Jan Černý úvod Valašské Rally.

V odpolední sekci rychlostních zkoušek se však náskok Jana Černého začat ztenčovat a o umístění v první etapě rozhodovala až poslední kopřivnická rychlostní zkouška, do které nastupoval Jan Černý s náskokem 2,3 vteřiny na Filipa Mareše. Tato zkouška se však příbramskému pilotovi nepodařila podle představ a do cíle první etapy dorazil se ztrátou 0,8 vteřiny na dosud okupované třetí místo.

“První runda nám vyšla daleko lépe než druhá, ve které se nám nepodařilo dostatečně zrychlit tak jako konkurenci, zejména Filipovi,” shrnul Jan Černý odpolední sekci rychlostních zkoušek.

V začátku nedělní etapy se souboj stal ještě napínavější. Po první rychlostní zkoušce se dostal Jan Černý zpět na třetí místo, tentokrát s nulovým rozestupem. “Věděl jsem že to s Filipem bude těsný souboj, tak jsem se hned na první rychlostce hodně snažil, ale bohužel na zbylých rz to nestačilo. Filip jel jednoduše lépe,” komentoval start do druhé etapy Jan Černý.

Ve zbytku dne mohli fanoušci nadále sledovat velice vyrovnaný souboj, který v celé etapě dosáhl maximálně 6-ti vteřin. Jan Černý byl nakonec tím smutnějším v cíli s rozdílem 5,9 vteřin a absolutní čtvrté místo bylo mírným zklamáním pro celý tým Mogul BENZINA Racing21.

“Je vidět, že s Polem ještě nejsem tak sžitý, jak bych si představoval, a to je znát jak na jízdě tak na nastavení. Měli jsme sice velký 50-ti kilometrový test, ale bohužel byl na mokru a to se nám na Valašku úplně nehodilo. Každopádně jsem moc rád, že jsme oproti Bohemce hodně zrychlili, věřím tomu, že do dalšího závodu budeme ještě lépe připraveni a Filipovi to nedáme zadarmo,” shrnul své působení na letošní Valašské Rally Jan Černý, kterého čeká již tento víkend zahraniční rallycrossový start v Polském Slomczynu se svým speciálem Škoda Citigo S1600.

Benzina dlouhodobě podporuje motorsport, čehož jsou nejlepším příkladem spolupráce s rallyovými závodníky Martinem Prokopem a Janem Černým či nedávné zapojení do německého seriálu DTM v rámci týmu ORLEN Team ART.

Komentářů celkem: 1
15. 8. 2020 18:34
0 0
Od začátku pěkný souboj o bednu. Mareš byl rozjetý z Itálie a to rozhodlo. Čím víc bude Honza sžitý s Polem tím víc budou souboje s Filipem vyrovnanější. Rozestupy minimální a to je pro diváky jenom dobřesmajlík Je to vlastně aj souboj pneumatik. Pech/Kopecký,Mareš/Černý - Pirelli/Michelin. Které jsou lepší?smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!