Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
19. 8. 2020 08:26 − 5453× − 3

Ypres rally světová

Belgičtí organizátoři se dočkali, Ypres rally se pro letošní sezónu stala soutěží zařazenou do kalendáře mistrovství světa.

Cíl snažení organizačního týmu Ypres rally se naplnil a Belgie se stane po Estonsku další novou lokalitou, kam se seriál mistrovství světa podívá. Cesta do kalendáře se Yprám uvolnila díky nečekanému zrušení Japonské rally, která musela být odvolána po vládních opatřeních na vstup do Japonska kvůli čínské chřipce, čímž se uvolnilo datum 19. – 22. listopadu, které získali Belgičani. Tím se současně vyřešily dřívější disputace o tom, že kdyby se Ypres jelo v původně plánovaném termínu, bylo by málo času na transport celého kolotoče MS z Turecka. V aktuální podobě by Ypres rally měla nabídnou 300 kilometrů rychlostních zkoušek rozložených do 3 dnů a nic se nemění ani na závěru v neděli, kdy se dění přesune do Spa, kde se odehraje závěrečná etapa a power stage se navíc pojede na tamním okruhu Spa-Francorchamps a diváci budou mít šanci spatřit v akci soutěžní vozy v akci v ikonické zatáčce Eau Rouge / Raidillon.

Za promotéra MS řekl ke změnám v kalendáři Simon Larkin: "Dlouhé roky tvořila Ypres rally jeden ze základních kamenů evropského šampionátu. Její zařazení do MS nabídne velkou výzvu pro všechny soutěžící a rally bude příhodným zakončením sezóny 2020. Jde o obtížnou soutěž nabízející mix úzkých asfaltek lemovaných hlubokými příkopy, do mixu se přidávají některé zkoušky, co se pojedou za tmy a proměnlivé počasí, což fanouškům nabídne neobyčejnou podívanou," zní od zástupce promotéra. O tom, jak by to na konci podzimu mohlo v Belgii vypadat nejlépe svědčí záběry z Rally Condroz-Huy, kde nebývá nouze o mokro, vytahané bláto a zrádné podmínky.

Šéf rally u FIA, Yves Matton, vzhledem ke svému původu nemůže být ze zařazení Ypres zklamán: "Jsme zklamáni, že kvůli pandemii nepůjde odjet Japonskou rally, zejména když uvážíme, kolik tvrdé práce udělali organizátoři a autority v Japonsku. Za to jim nicméně velmi děkuju. Belgie má obrovskou tradici a vášeň pro rally, důkazem budiž množství Belgičanů aktivních v rally ve všech pozicích, ať už jde o soutěžící, mechaniky, týmové šéfy či novináře. Trať Ypres rally bude výkladní skříní tamního rallysportu, protože soutěž procestuje Belgií z Ypres do Spa-Francorchams a spojí dvě ikonické místa belgického motorsportu," říká Yves Matton.

Komentářů celkem: 3
19. 8. 2020 15:39
0 0
Holinky sebou a jedem smajlík
19. 8. 2020 19:51
0 0
Ypres je legendární skvělá soutěž, na které jsem byl již mnohokrát, ale který blbec vymyslel přejezd přes celou Belgii do Spa, to mi hlava nebere smajlík
19. 8. 2020 20:54
0 0
Já bych byl zatím opatrnej. Zatím žádná jistota, co bude... Německo pokud, tak bez diváků v Baumholderu, Turecko prý taky bez diváků. Kdo ví, jak to bude se Sardinií. A listopad je daleko.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!