10. 9. 2020 22:34 − 2347× − 0

Jan Černý se po deseti letech vrací na Rally Vyškov

Po deseti letech se do okolí Vyškova vrací pilot Jan Černý.

Absolvuje zde svůj čtvrtý start v kariéře a dokonce se na Vyškově poprvé ukáže se svým dlouholetým spolujezdcem Petrem Černohorským.

“Naposledy jsem na Vyškově startoval v roce 2010, tenkrát ještě s Mitsubishi a Pavlem Kohoutem. Něco málo si z rychlostních zkoušek pamatuji, ale naším hlavním cílem je připravit se na nadcházející podnik mistrovství republiky v Pačejově. Mezi prvními podniky českého mistrovství, tedy Bohemkou a Valaškou, se nám podařilo udělat velký krok kupředu a tak věříme, že absolvování Rally Vyškov bude obdobným přínosem pro náš tým a dokážeme najít nějakou tu desetinku na kilometr,” komentuje start na Rally Vyškov Jan Černý.

Jan Černý, který si letos zvyká na své nové závodní náčiní, tedy Volkswagen Polo Gti R5, bude jedním z favoritů na celkové vítězství. “Do Vyškova jedeme zejména najíždět kilometry, ale lhal bych, kdybych řekl, že nechci být co nejvýše,” dodává Jan Černý, který o uplynulém víkendu zvítězil v Sedlčanech při závodech Zóny střední evropy v rallycrossu.

Na piloty při Vyškovském rallysprintu čeká 62 ostrých kilometrů rozdělených do 6-ti rychlostních zkoušek. Celý program bude odjet v sobotu a průběh závodu můžete sledovat na sociálních sítích @jancernyrally.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!