17. 9. 2020 16:59 − 2994× − 0

Změna plánů umožnila start na setinové rallye klasických vozů

Tým Racing21 byl po nešťastné soutěži v Příbrami a po změnách v kalendáři letošních soutěží nucen přizpůsobit svůj sportovní program ve zbytku letošního roku.

Změny v plánech tak umožnily některým členům klubu Racing21 účast v tradičních soutěžích klasických vozů s názvem South Bohemia Trophy. Na nedávném XI.ročníku soutěže South Bohemia Classic zastupovaly Racing 21 rally team & sport klub v AČR hned tři posádky v nejpočetnější kategorii Classic ve složení Vojtěch Štajf – Milana Štajfová, Jan Bejvl – Michal Vondraš a Petr Behro – Miroslava Odstrčilová. V letošním roce se jednalo již o druhou setinovou soutěž klubu Racing 21 poté, co tři zmíněné posádky úspěšně dokončily také jarní klání s názvem Spring Classic, započítávané rovněž do poháru South Bohemia Trophy 2020. Letošní trasa soutěže South Bohemia Classic situovaná do nádherného prostředí Jižních Čech a vedoucí po části rychlostních zkoušek Českokrumlovské rallye, byla rozdělena do dvou etap s celkovou délkou 476 km. Ve dvou dnech absolvovalo 151 přihlášených posádek celkem jedenáct testů přesnosti a jeden tajný test. Ve všech testech musely posádky absolvovat stanovenou trať s minimální odchylkou od předepsaného času.

Jan Bejvl za volantem BMW 320 E30 (1988) celkově zvítězil v osmém testu přesnosti a několik dalších kvalitních výsledků ho zařadilo v cíli na cenné 12. místo. Vojtěch Štajf startující s vozem Porsche 944 Turbo (1986) obsadil v soutěži celkové 22. místo a se svojí ženou se nakonec mohli radovat z bronzového umístění na pódiu v poháru rodinných posádek. Během soutěže se bohužel s technickými problémy potýkal Petr Behro na Fordu Capri MKII 3,0 Ghia (1975), což nakonec znamenalo umístění na 81. místě. Úspěchem však skočilo bodování v týmech, kde Racing 21 rally team & sport klub v AČR obsadil celkově šesté místo ze startujících třinácti týmů. Posádkám Racing 21, zejména Janu Bejvlovi a Vojtěchu Štajfovi se dařilo i v kategorii mechanických stopek, kde Jan Bejvl obsadil osmou příčku, Vojtěch Štajf dvanáctou.

„Myslím, že jsme si start v soutěži klasických vozů všichni hodně užili a byla to skvělá zábava na odreagování. Zároveň jsme chtěli také v divácky oblíbených soutěžích klasických vozů prezentovat partnery našeho klubu Racing 21. Bohužel současná situace v rally aktivitách týmu Racing 21 je poznamenána časově delší opravou mého vozu Polo GTI R5 po nehodě v Příbrami. Opožděné dodávky některých originálních dílů na auto, které způsobila opatření proti koronaviru, nás nakonec vedly k přehodnocení našeho letošního programu,“ vysvětluje aktuální stav Vojtěch Štajf a dodává: „Můj původní plán startovat v jednodenních soutěžích Poháru 2+ při rallysprintech, nahradí moje účast ve zbytku letošních mistrovských soutěží, kde chceme navázat na kvalitní výsledek z Rally Bohemia. Tým ale nezahálel, a do Vyškova přeci jen odjel s Honzou Černým s Petrem Černohorským, kteří pojali zdejší start jako test před Rally Pačejov. Tam se již opět postavíme na start s oběma vozy Polo GTI R5. Jen doufáme, že současná opatření proti koronaviru už nijak do našich podzimních plánů negativně nezasáhnou. Mé celkové dvanácté místo v South Bohemia Trophy s veteránem v konkurenci mnohem zkušenějších jezdců specifických setinových rallye je fajn, ale já už se opravdu moc těším za volant svého Volkswagenu.“

Vojtěch Štajf se společně s Františkem Rajnohou představí na voze VW Polo GTI R5 divákům 41. ročníku INVELT Rally Pačejov, která se koná ve dnech 27. – 28. září 2020.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!