Vlastimil Resl - eWRC.cz
19. 9. 2020 10:43 − 3116× − 0

Dominik Nwelati: „Tempo snad nebylo špatné!“

Svoji čtvrtou soutěž kariéry absolvoval ve Vyškově Dominik Nwelati.

A vedle solidního čtyřiatřicátého místa absolutně a patnáctého v rámci Rallysprint série z ní získal i atraktivní fotografii. „Přesně si ten moment vybavuji. Na rychlostní zkoušce Račická byla hrana v odbočce z vedlejší silnice na hlavní. Napravo byly dva sloupky proti katování. Muselo se tedy jet zleva přes ostřejší hranu, která nakopávala levé zadní kolo,“ popisuje zrod atraktivního snímku mladoboleslavský pilot.

Dominik Nwelati je na rallyových tratích jedním z letošních nováčků. Jeho prioritou je učit se a postupně zrychlovat. „Každá další odjetá soutěž je ohromně znát. Začínám stále více věřit desítkovému rozpisu, a tudíž mohu zvyšovat tempo. Přesto se snažím vyvarovat krizových situací a vyjma zmiňovaného skoku se to povedlo. Neunikli jsme však dvěma pomalým defektům. Dojet erzety se na nich dalo, jen nebylo možné se v zatáčkách pořádně opřít do gum. Zde musím ocenit Jirku (spolujezdec Jiří Stross, pozn. autora). Přestože přejezdy mezi vložkami byly krátké, dokázal v obou případech vyměnit kolo neskutečně rychle a penalizace nám tak nehrozila. Byl to fakt fofr a doslova koncert. Asi se projevily jeho dakarské zkušenosti,“ oceňuje svého mitfáru Dominik.

A chválí ho i ohledně rozpisu. „Jirka dovede během prvních průjezdů dopsat, kde je vytahaný bordel a vyhodnotit podmínky pro druhý průjezd. Jeho poznatky mi umožňují lépe odhadnout situaci a držet větší tempo. To podle mě tentokrát snad nebylo špatné. Špičková byla také organizace. Například, když v jednom retardéru chyběl balík, pořadatelé nás na to před startem vložky upozornili. Tím napomohli tempu a především bezpečnosti. Poděkovat chci také Filipovi Marešovi, který se mě zastavil podpořit,“ nešetří pozitivní náladou šestadvacetiletý závodník. Na nadcházejícím Pačejově však bude zřejmě chybět. „Termínově koliduje se seriálem HK, jehož podnik se jede v Bělé pod Bezdězem. Zde bych chtěl na známé trati zapracovat na samotném řízení auta. Na velkých rally je přece jen nutné daleko více předvídat a soustředit se na spoustu jiných věcí. Také šance na nějaký pěkný výsledek v absolutním pořadí zde bude větší. A určitě by mě potěšil a povzbudil.“

Foto: Robert Balcar

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!