24. 9. 2020 10:21 − 2539× − 0

Přípravy vsetínského sprintu jsou v plném proudu

Tradiční soutěž s centrem na Vsetíně se uskuteční 23. – 24. října 2020.

Ani dnešní hektická doba nebrání pořadatelům Autoklubu Vsetín – město v AČR v přípravách posledního klání podniku Liqui Moly Rallysprint Série a Poháru 2+, předposledního závodu Mistrovství ČR v rally historických automobilů – PARTR Rally Vsetín 2020.

PARTR Rally Vsetín 2020 se letos uskuteční už po sedmnácté, v neúplné sezoně, ovlivněné koronavirovou pandemií, bude posledním z pětice závodů v kalendáři jednodenních závodů. Aktuálně má seriál sprintů odjety tři klání v Příbrami, Valašském Meziříčí a Vyškově, následovat budou podniky ve Šternberku a právě na Vsetíně. Pokud se odjede všech pět aktuálně naplánovaných závodů, jedna věc je jistá, o šampiónovi RSS a Poháru 2+ rozhodnou čtyři nejlepší výsledky (nejhorší se tedy bude „škrtat“). Díky tomu lze očekávat, že se na startu objeví aktuálně nejrychlejší jezdci „dvoukolek“ (Jan Dohnal, René Dohnal, Egon Smékal, Petr Gargulák, Dominik Stříteský) a také zajímavá sestava „čtyřkolek“ (Petr Semerád, Ondřej Bisaha, Miroslav Jakeš, Karel Trněný a Martin Vlček). A věřme, že nebudeme ochuzeni i o nějaké další překvapení…

Pořadatelé při plánování soutěže využijí možnosti snížit porci ostrých kilometrů. Na posádky tak bude čekat šest rychlostních zkoušek ve dvou sekcích po třech úsecích, s délkou 61,34 km.

Stabilní zůstane prostor centra soutěže v Autosalonu Škoda, společnosti Samohýl Motor Zlín a.s., na Štěpánské ulici ve Vsetíně a prostor servisního areálu v ulici U Bečvy a následně v okolí městského fotbalového stadionu na Ohradě. Právě z těchto prostor bude soutěž v sobotu 24. října v 7:30 hod. odstartována.

V rámci Autoklub Mistrovství ČR v rally historických automobilů pak vsetínský rallysprint bude předposledním kláním šampionátu, závěr obstará až o čtrnáct dní později Rally Vltava Historic v Klatovech. Tento fakt je rovněž příslibem zajímavé a početné účasti.

Aktuálně jsou na oficiálních stránkách soutěže www.vsetinrally.cz zveřejněna Zvláštní ustanovení a odkaz na oficiální přihlášku v licenčním systému AČR. Sledujte i naši facebookovou stránku Rally Vsetín. Uzávěrka přihlášek je naplánována na půlnoc 18. října 2020.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!