Petr Vejvoda - eWRC.cz
15. 10. 2020 19:18 − 7647× − 0

Netradiční Pačejov

…netradiční v tom, že soutěž byla až v podzimním čase a proto, že se soutěž konala jako dvoudenní MČR, ale pouze jednodenní MČRHA.

Do Pačejova jsme se těšili, loni se nám podařilo dojet na třetím místě a vždy je tady kvalitně připravená soutěž. Další netradiční bylo to, že se závodilo v neděli a v pondělí a proto jsme v sobotu natrénovali. Pro historiky se jednalo o čtyři rychlostní zkoušky. Jedna se opakovala z minulého roku a tř byly víceméně nové. Počasí slibovalo, že má celý víkend vytrvale pršet a my celou sobotu najížděli za vytrvalého deště. Všechno nám šlo od ruky a odpoledne nás ještě čekala formální a technická přejímá. Naštěstí déšť ustal a my jsme byli šťastní, že v dlouhé frontě, která je každý rok před přejímkami alespoň nezmokneme. Sice byla zima, ale nepršelo. Přejímky dopadly tak jako vždy v pohodě a my už pomalu přemýšleli, co ráno na bavoráka obujeme.

Ráno se probouzíme do slunečného dne a vše nasvědčuje tomu, že to tak vydrží celý den. Startujeme až v deset hodin, počasí je pořád hezké a my pro jistotu na první rundu obouváme na měkké prořízlé pneumatiky. Po startu, který byl tradičně na Horažďovickém náměstí míříme na první test. Zde zajíždíme osmý čas a na druhé rychlostce sedmý čas. Počasí je pořád super a v servisu přezouváme bavoráka dopředu na střední směs a vzadu jsme to nechali být. Vzali jsme si však pro sychr dvě střední pneumatiky do rezervy. Na třetí vložce se nám moc nedařilo. Vypadl kabel z rozdělovače a my tak jeli asi 5km na tři válčení proto zde zaznamenáváme až dvacátý čas. Počasí nám přeje a my před čtvrtou rychlostkou přezouváme i zadek na střední směs, které si s sebou vezmeme v kufru. Auto funguje bez problémů, ale my zajíždíme až osmý čas a přemýšlíme čím to může být. Asi tím, že naše konkurence letí jako k ohni, hlavně Martin Klik s Romanem Maryškou.

Tentokrát se smiřujeme s tím, že jsou nedostižitelní a my se soustředíme, abychom neprovedli žádnou chybu a dojeli v pořádku do cíle. Na pátém testu zaznamenáváme sedmý čas a na šestém testu až devátý čas. Opět míříme do servisu a po zběžné kontrole se vydáváme vstříc posledním dvěma rychlostkám. Osmým a šestým časem se loučíme s letošním Pačejovem. Obsadili jsme šesté místo absolutně, první v kategorii 2 a první ve tříďe. Chtěli bychom tímto poděkovat hlavně našemu Zdendovi, který se bezchybně staral nejen o bavoráka, ale i o nás. Dále pak všem, kteří nás podporovali na erzetách a drželi palce.

Odkaz na onboardy na závěr.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!