Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
20. 11. 2020 18:14 − 5711× − 4

Já odcházím, já už se loučím… anebo ne

Sébastien Ogier se rozhodl pokračovat ve světovém šampionátu i v příští sezóně, která bude, doufejme, normálnější než ta letošní.

Být letos vše tak, jak bylo naplánováno před nástupem čínské chřipky, měli bychom nyní čas bilancovat sezónu, psát chvály na výkony (staro)nových mistrů světa a užívat si spekulace o tom, kdo a kam půjde a co se bude dít. Takto naopak napjatě čekáme, zda se podaří odjet alespoň sedmou soutěž MS, aby mohl být vyhlášen mistr pro rok 2020 a vše by nakonec mohla zachránit Itálie a okruh v Monze. Ale i přes tento příval špatných zpráv si dejme jednu, kterou lze jednoznačně považovat za pozitivní, jelikož nejúspěšnější jezdec současného pole, tedy nikdo jiný než Sébastien Ogier se rozhodl prodloužit u Toyoty a o rok odložit svůj soutěžácký důchod, o kterém mluvil na začátku tohoto roku.

Již v létě začalo být jasné, že Toyota a Ogier spolu jednají o pokračování spolupráce a byť spolu tým s Francouzem absolvovali šest soutěží MS, nyní rodák z Gapu potvrzuje, že se týmu upsal na další sezónu: "Sezóna 2020 nebyla tak dlouhá, jak jsem očekával, řekl bych, že jsme měli krátkou sezónu s hrstkou závodů. I ty mi ale stačily k tomu, abych si potvrdil, že si opravdu užívám spolupráci s týmem, užívám si řízení auta a mám velkou radost, že mohu konečně potvrdit, že ještě jednu sezónu zůstanu v MS u Toyota Gazoo Racing," říká šestinásobný mistr světa.

"Tenhle vývoj nebyl mým původním plánem, ale letošek byl pro všechny na planetě výjimečným a v mém rozhodování sehrál roli fakt, že jsem jako většina lidí strávil velkou část roku doma a že má plánovaná poslední sezóna neproběhla tak, jak jsem si představoval. Navíc zakončit kariéru takovýmto podivným ročníkem by nebylo ono," říká serveru DirtFish francouzský jezdec ke svému rozhodování a dodává, "Takže to byly důvody pro změnu mého rozhodnutí ohledně konce kariéry. Nově je tedy plán takový, pořádně na to v roce 2021 šlápnout a doufat, že příští rok bude normálnější a že budeme bojovat o ještě jeden titul. Potenciál pro to tam rozhodně je, takže jako jezdec jsem v ideální situaci a bude to jen na mně, jestli to zvládnu, takže už teď se těším na další rok," uzavírá Seb Ogier, který je aktuálně druhý v tabulce MS za týmovým kolegou Elfynem Evansem.

Komentářů celkem: 4
20. 11. 2020 21:09
0 0
Fajn, jsem rád smajlík
21. 11. 2020 10:41
0 0
To je dobře smajlík Ještě titul s Toyotou a bude to (možná) objektivně nejlepší pilot všech dob, protože by měl 7 titulů s 3 různými auty. Loeb jich má a bude mít nejvíc asi navždy. Měl pravda asi větší konkurenci, ale seděl pořád jen v jednom top autě co bylo jasně nejlepší a co vyhrávalo i s jinými piloty.
21. 11. 2020 12:27
1 0
I kdyz se to tak nejak cekalo,ale stejne mam radost z tohoto rozhodnuti. Je to borec a ty zazitky z kazdym prujezdem u trati RZ za to staly. Preji Ogimu ten rozluckovy titul za vse to krasne co pro wrc udelal. Nezbyva nez si pristi rok zpravit chut a vyrazit do svetasmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
22. 11. 2020 19:44
0 0
Seb je borec, o tom žádnásmajlík Nicméně myslím, že boj o titul 2021 bude velmi náročný. Jsou tu i jiní adeptismajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!