Jiří Dokulil - eWRC.cz
22. 12. 2020 17:09 − 5279× − 3

Vánoční video: Pražský rallysprint 1995

V závěru listopadu (25. 11.) uběhlo přesně 25 let od prvního Pražského rallysprintu.

Nyní Vám, s mírným zpožděním, nabízíme videovzpomínku na tento skvěle obsazený ročník.

Úvodní Pražský rallysprint byl svým programem minimalistický. Vše podstatné se odehrálo na dnes již notoricky známém úseku u Řeporyjí, který se jel během závodu dvakrát. Myšlenky na honosný startovní ceremoniál v centru Prahy či na divácký okruh kolem Strahova v té době zůstávaly jen v myslích organizátorů a podařilo se je zrealizovat až o rok později.

Ke zvláštnostem prvního ročníku Pražského rallysprintu patřil zejména systém kvalifikací do druhé jízdy. Z početné sestavy účastníků, ve které měli své zastoupení špičkoví rallyoví piloti, přední rallycrossaři i osobnosti z politického života, postupovala do druhého průjezdu řeporyjskou rychlostní zkouškou jen osmička nejrychlejších posádek. Když se podíváme do startovní listiny, není divu, že byla na postup pořádná tlačenice. Koneckonců, posuďte sami: Enrico Bertone, Ladislav Křeček, Raimund Baumschlager, Emil Triner, Jindřich Štolfa, Václav Arazim, Ladislav Výška, Jan Klokočka, Marcel Tuček…..anebo Stanislav Chovanec, který zde dosáhl svého prvního velkého vítězství na domácích tratích.

Přiložené video zachycuje dobovou reportáž České televize, která průběhu Pražského rallysprintu věnovala necelou půlhodinu. Záběry doplnil svým komentářem legendární sportovní komentátor Karel Březina.

Komentářů celkem: 3
22. 12. 2020 17:111
0 0
Emil smajlík
22. 12. 2020 19:342
0 0
Pěkný dáreček smajlík
23. 12. 2020 08:263 Upraveno 08:26
0 0
Skvělý dárek! Toto je jediný Pražský Rallysprint, kde jsem fyzicky chyběl smajlík Ani videorekordér jsme tehdy ještě neměli, takže teď jsem si oživil to, co jsem viděl v televizi před 25 lety! Díky! smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!